Hlavní obsah

Vsetín - Prostějov 6:2Stav série 4:3Vsetín bitvu o všecho zvládl. Vyhrál sérii a je v semifinále

Vsetín
Aktualizováno

Vsetínští hokejisté nakonec splnili roli favorita ve čtvrtfinále play off první ligy a díky výhře v sedmém rozhodujícím utkání série porazili Prostějov 6:2. V boji o extraligovou baráž je čeká od pátku souboj s Motorem České Budějovice. Druhou semifinálovou dvojicí tvoří vítěz základní části Jihlava s Kladnem.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

David Březina ze Vsetína se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

Valaši, kteří skončili v dlouhodobé soutěži druzí, sice ztratili v sérii vedení 3:1, ale v klíčové domácí bitvě se doma rychle uklidnili. V sedmé minutě otevřel skóre při vyloučení Dušana Žovince nejlepší střelec základní části Luboš Rob. V polovině úvodní části zvýšil David Březina.

Po 73 vteřinách druhého dějství upravil při trestu Daniela Koláře Vít Jonák na 3:0. V 29. minutě se prosadili poprvé Jestřábi a v početní výhodě pěti proti třem překonal Davida Gábu Filip Hanták. Za pět minut v další přesilovce snížil na rozdíl jediného gólu Marek Račuk.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva David Březina ze Vsetína a Jakub Neužil z Prostějova.

Za 19 sekund ale odpověděl Radim Kucharczyk a v závěrečném dějství si Valaši hlídali náskok. Navíc v závěru ještě vylepšili skóre Ondřej Kopta a při vlastním oslabení do prázdné branky Vojtěch Šilhavý.

Čtvrtfinále play off první hokejové Chance ligy - 7. zápas:
Vsetín - Prostějov 6:2 (2:0, 2:2, 2:1)
Branky: 7. Rob, 11. Březina, 22. Jonák, 34. Kucharczyk, 56. Kopta, 60. Šilhavý - 29. Hanták, 34. Račuk. Rozhodčí: Kubičík, Wagner - Bosák, Maštalíř. Vyloučení: 9:5. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 4670. Konečný stav série: 4:3.

Reklama

Související témata: