Hlavní obsah

Tréninkový areál Chelsea zaberou na dva týdny Číňané

Nezvyklé hosty bude mít během následujících dvou týdnů tréninkový komplex fotbalistů Chelsea Londýn v Cobhamu. V rámci své přípravy na domácí olympijské hry 2008 v Pekingu se zde usídlí olympijský fotbalový tým Číny. Anglický mistr Číňanům mimojiné poskytne specialisty na výživu i fyzioterapeuty, a v pondělí jej v Brentfordu vyzve k přátelskému utkání.

Článek

"Naše metody přípravy jsou jim zcela otevřené, nemáme co skrývat," přivítal čínskou delegaci na oficiální tiskové konferenci trenér Chelsea José Mourinho. "Já navíc nepatřím k těm, co si myslí, že už všechno znají a nemohou se už nic naučit. Oni nám rovněž mohou přinést nové poznatky. Moje tréninky jim budou otevřené, a na konci vždy ochotně vysvětlím, co bude třeba," dodal.

Čínský olympijský tým vede srbský trenér Ratomir Dujkovič, jenž už vedl reprezentační týmy Rwandy nebo Ghany. Spolupráce Chelsea s čínskými fotbalisty vznikla už v dubnu loňského roku, kdy Peking navštívil výkonný ředitel klubu Peter Kenyon. Minulý měsíc pak odstartovaly svou činnost internetové stránky Chelsea v čínské verzi.

Marketingové aktivity Chelsea v Asii však automaticky neznamenají, že  anglický mistr angažuje nějakého čínského hráče. "Pokud tam budou dobří hráči s potenciálem zvládnout zápasy Premier League, tak nás samozřejmě budou zajímat. Ale to, že se snažíme pomoci čínskému týmu, ještě neznamená, že musíme mít čínského fotbalistu. To absolutně ne," tvrdí Mourinho, který se velmi těší na olympijský turnaj v Pekingu.

"Olympijský fotbal je důležitý mezník mezi mládežnickou a dospělou úrovní. Na olympijských hrách bude možné nalézt řadu zajímavých talentů. Člověka pracujícího ve fotbalovém klubu musí zajímat, co se na této úrovni děje," zakončil Mourinho.

Reklama

Související témata: