Hlavní obsah

Sparta - Vítkovice 4:3Smutný rekord Pardubic Sparta nevyrovnala, takže proti Vítkovicím ještě žije

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Tybor 0 : 1
20. Kudrna 1 : 1
25. Klimek 2 : 1
30. Jarůšek 3 : 1
41. Delisle 4 : 1
45. Schleiss 4 : 2
54. Kucsera 4 : 3
Záznam online reportáže

Třináctou porážku v play off v řadě nepřidali, takže smutný rekord Pardubic v samostatné extralize nevyrovnali, ale zásadní pro ně je, že si ještě prodloužili sezonu. Hokejisté Sparty totiž ve třetím utkání předkola porazili v O2 areně Vítkovice 4:3 a snížili stav série na 1:2 na zápasy. Čtvrtý duel, v němž budou mít Ostravané druhý mečbol na postup do čtvrtfinále, je na programu v pátek znovu od 19 hodin v Praze.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Hráči Sparty se radují z gólu proti Vítkovicím.

Článek

Sparta vědoma si své obtížné situace začala opatrně a hru příliš neotevírala. Ve 12. minutě našel Hlinka nekrytého Bukartse, který ale z mezikruží Bartošákovu branku minul. Do vedení tak šly naopak Vítkovice, když v 16. minutě uspěl s dorážkou Tybor.

Do kabin se však šlo za vyrovnaného stavu, protože 26 vteřin před první sirénou využil Kudrna špatného střídání hostů a dělovkou z levého kruhu propálil Bartošáka. Zkraje prostřední třetiny si domácí zahráli poprvé v početní převaze, Rousek našel zpoza branky Klimka, jenž otočil skóre.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Hráči Sparty se radují z druhého gólu proti Vítkovicím, který dal Lukáš Klimek (vpravo). Vlevo je Lukáš Rousek.

V polovině základní hrací doby měla Sparta k dispozici další přesilovku. Bukartse sic nejprve dvakrát vychytal vítkovický gólman, pak ale z voleje vypálil Jarůšek a Pražané měli k dispozici už dvoubrankový náskok.

A mohl být větší, neboť po trestech pro Hrabala a Schleisse hrály Vítkovice 96 vteřin ve třech proti pěti, dlouhé oslabení ale přečkaly. Na konci druhé třetiny rozhodčí Pražák s Jeřábkem přehlédli krosček Tybora na Formana, který nebyl v držení puku, místo toho potrestali Spartu za příliš mnoho hráčů na ledě.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Jiří Černoch ze Sparty ve třetím duelu předkola play off.

Jenže Ostravanům přesilovky vůbec nevyšla a v jejím závěru, 51 vteřin po startu třetí třetiny vypálil po vyhraném buly sparťan Delisle a za přispění obrovské chyby Bartošáka zvýšil v oslabení na 4:1 pro Spartu. Ta následně znovu hrála v šesti a další přesilovkou už Vítkovice nepohrdly, Schleiss měl při dorážce do odkryté klece snadnou úlohu.

V 54. minutě si slabší chvilku vybral i sparťanský brankář Machovský a rovněž při přesilovce svého týmu. Při rozehrávce u zadního mantinelu totiž trefil Deje, od něhož se puk odrazil před prázdnou branku ke Kucserovi a Vítkovice najednou byly zpátky už jen o gól.

Minutu a půl před koncem základní hrací doby zamířil Bartošák na střídačku a Vítkovice byly při hře bez brankáře blízko prodloužení, jenže Šidlíkova bomba skončila v čase 59:40 na tyči a Sparta hubený náskok se štěstím uhájila.

HC Sparta Praha - HC Vítkovice Ridera 4:3 (1:1, 2:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 20. A. Kudrna (Blain, Pech), 25. Klimek (Kevin Klíma, Rousek), 30. Jarůšek (Rousek, Tomáš Dvořák), 41. Delisle (Klimek) - 16. Tybor (Trška, O. Roman), 45. Schleiss (Hrabal, Tybor), 54. Kucsera (Dej). Rozhodčí: Pražák, Jeřábek - J. Frodl, Komárek. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 8133. Stav série: 1:2.
Sparta: Machovský - Blain, Kalina, T. Pavelka, Piskáček, Košťálek, Tomáš Dvořák, Delisle - Černoch, Sill, Smejkal - Roberts Bukarts, J. Hlinka, Klimek - A. Kudrna, Pech, Forman - Rousek, Kevin Klíma, Jarůšek. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.
Vítkovice: Bartošák - Trška, J. Mrázek, Výtisk, D. Krenželok, Šidlík, Hrabal - Dej, Lev, Olesz - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Guman, Poletín, Szturc - Schleiss, Š. Stránský, Kucsera. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama

Související témata: