Hlavní obsah

Dukla - Karviná 2:1Dukla poslala rivala z Karviné na poslední místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Djuranovič (penalta) 1 : 0
5. Miloševič 2 : 0
32. Wágner 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Karviné při premiéře trenéra Františka Straky v předehrávce 25. kola první ligy prohráli na hřišti Dukly 1:2 a klesli na poslední místo tabulky o dva body za pražského soupeře. Ten v nejvyšší soutěži zvítězil poprvé po osmi utkáních. Už v úvodních pěti minutách se na Julisce trefili domácí Uroš Djuranovič z penalty a kapitán Branislav Miloševič, do přestávky snížil Tomáš Wágner.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Dukly Praha Daniel Souček a Jakub Podaný se radují po vítězném utkání.

Článek
Fotogalerie

Dukle dokonale vyšel úvod. Miloševič v pokutovém území spadl po lehkém kontaktu s Čoličem a rozhodčí Julínek nařídil pokutový kop, který už ve třetí minutě proměnil Djuranovič. Pro nejlepšího střelce Pražanů to byl pátý gól v ligové sezoně.

Opařená Karviná už za dvě minuty znovu inkasovala. Hadaščok nacentroval do šestnáctky a volný Miloševič umístěnou hlavičkou překonal brankáře Berkovce. Dukla se v nejvyšší soutěži dostala do dvoubrankového vedení poprvé od říjnového zápasu právě proti Karviné, který vyhrála 2:0.

Po delší pasáži bez větších šancí hosté ve 32. minutě snížili z první střely na branku. Záhumenský nacentroval do vápna na Wágnera a ten po otočce zamířil přesně k tyči.

Nejlepší karvinský kanonýr zaznamenal osmou ligovou trefu v ročníku a po chvilce dokonce mohl vyrovnat, jenže samostatný únik zahodil a zbrkle vypálil nad břevno.

První větší šanci druhé půle si vypracovala Dukla. Povedenou akci zakončil Holík přízemní střelou, kterou Berkovec vytáhnul na roh. Domácí gólman Hruška poté zneškodnil pokus střídajícího Ba Louay.

Karvinští byli v závěru aktivnější a Duklu zatlačili, ale slibné akce nedotáhli. Hruška chytil další střelu Ba Louay. V 86. minutě mohl přidat pojistku Podaný, ale sám před Berkovcem trefil jen nohu hostujícího brankáře. Dejvické mužstvo těsné vedení udrželo, přestože Djuranovič byl v nastavení vyloučen po druhé žluté kartě. Dukla v první lize Slezany porazila počtvrté za sebou.

25. kolo první fotbalové ligy:
Dukla Praha - MFK Karviná 2:1 (2:1)
Branky: 3. Djuranovič z pen., 5. Miloševič - 32. Wágner. Rozhodčí: Julínek - M. Podaný, Vlček. ŽK: Djuranovič, Podaný - Smrž, Čolič, Záhumenský. ČK: 90.+3 Djuranovič. Diváci: 1123.
Dukla: Hruška - Ostojič, Bezpalec, Souček - J. Podaný, Doumbia (46. Tetour), Hanousek, Holík (70. González), Miloševič - Hadaščok (90.+1 Douděra), Djuranovič. Trenér: Skuhravý.
Karviná: Berkovec - Čolič, Rundič, Djordjevič, Záhumenský - Bukata (46. Budínský), Smrž - Galuška, Lingr (70. Suchan), Guba (58. Ba Loua) - Wágner. Trenér: Straka.

Reklama

Související témata: