Hlavní obsah

Pardubice - Karlovy Vary 5:1Pardubice poprvé v sezoně vyhrály nad Karlovými Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Horký 1 : 0
16. Mikúš 1 : 1
23. Poulíček 2 : 1
26. Hovorka 3 : 1
31. Kratochvil 4 : 1
59. Kratochvil 5 : 1
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Pardubic ve druhém kole skupiny o umístění v extralize vyhráli na domácím ledě nad Karlovými Vary 5:1. Dynamo porazilo Energii na pátý pokus poprvé v sezoně a celkem po pěti porážkách v řadě. O osudu utkání bylo rozhodnuto už v polovině, kdy se Pardubice dostaly do vedení 4:1. Dva góly vstřelil Matouš Kratochvil. Karlovy Vary mají na 12. příčce nadále náskok šesti bodů na předposlední Chomutov.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Petr Sýkora z Pardubic . Ilustrační foto.

Článek

Zatímco Dynamo už se baráži vyhnout nemůže, Karlovy Vary ještě soupeří s Chomutovem o to, kdo skončí na 12. pozici v tabulce a bojům o přežití v extralize se vyhne.

V Pardubicích začali karlovarští hokejisté dobře, ale mírnou převahu ve vedoucí branku nepřetavili, naopak v 10. minutě se tečí Zdráhalovy střely prosadil Horký. Na druhé straně Rachůnek soupeřovo zaváhání v rozehrávce ještě nepotrestal, ale v 16. minutě po tlaku v útočném pásmu srovnal střelou z mezikruží Tomáš Mikúš.

Karlovy Vary sice trávily v útočném pásmu i díky přesilovkám více času, ale góly dávalo Dynamo. Ve 23. minutě si Poulíček vyměnil puk s Klozem a střelou švihem uklidil puk za Novotného. Za další tři minuty ujel po křídle Rolinek a přihrávkou před branku připravil poměrně snadný gól pro Hovorku, který zároveň donutil karlovarské brankáře ke střídání.

Novic Bednář vydržel s čistým kontem jen pět minut. Při první přesilovce Dynama signalizoval rozhodčí po zákroku na Schause další faul a domácí hráči proto chtěli hru rychle přerušit. Před brankou se k puku trochu neplánovaně dostal Kratochvil a rychlou dorážkou zvýšil na 4:1.

Karlovy Vary musely dotahovat, ale ke gólovým šancím se dostaly až kolem poloviny třetí třetiny, kdy měl Klouček v krátkém sledu hodně práce s šancemi Rachůnka, Vlacha a Balána. Od té chvíle Dynamo už bránilo pozorně.

Poslední velkou možnost zahodili hosté tři minuty před koncem, kdy puk poskakoval brankovištěm a do sítě ho dostal jeden z útočníků úmyslným kopnutím. Pátý gól Pardubic přidal v závěru zápasu Kratochvil.

2. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize:
HC Dynamo Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 5:1 (1:1, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. L. Horký (J. Zdráhal, Mandát), 23. Poulíček (J. Kloz), 26. Hovorka (Rolinek), 31. M. Kratochvil (J. Kloz, Ihnacak), 59. M. Kratochvil (Ihnacak, P. Sýkora) - 16. T. Mikúš (Roman Vlach, Balán). Rozhodčí: Kika, Obadal - Bryška, L. Kajínek. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. Diváci: 3524.
Pardubice: M. Klouček - Schaus, Eklund, J. Mikuš, Holland, J. Zdráhal, Porseland, od 41. navíc Budík - P. Sýkora, Ihnacak, M. Kratochvil - Hovorka, Marosz, Rolinek - L. Horký, Mandát, Machala - J. Kloz, Poulíček, Perret. Trenéři: Lubina, Čáslava a R. Král.
Karlovy Vary: F. Novotný (26. J. Bednář) - Šenkeřík, Plutnar, Eminger, Sičák, Podlipnik, M. Rohan, Šafář - O. Beránek, Gríger, T. Rachůnek - T. Mikúš, Roman Vlach, J. Černý - Kohout, Skuhravý, Balán - Lapšanský, Kverka, Stloukal. Trenéři: Pešout a Mariška.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec