Hlavní obsah

Baník - Ml.Boleslav 1:1Baník uťal sérii porážek, proti Mladé Boleslavi získal bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Procházka 1 : 0
43. Mešanovič 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Baníku Ostrava remizovali v sobotním utkání 25. kola nejvyšší soutěže s Mladou Boleslaví 1:1. Baník doma vedl od 4. minuty po trefě Václava Procházky, chvíli před koncem poločasu vyrovnal Muris Mešanovič. Ostravský tým přerušil sérii tří proher, Boleslav na jaře ani pošesté neprohrála.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva brankář Mladé Boleslavi Jan Šeda inkasuje první branku v zápase na hřišti Baníku Ostrava. Vpravo Michal Hubínek z Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Baník se pokusil soupeře překvapit změnou rozestavení se třemi stopery a minimálně v úvodu mu záměr vyšel. Jeden z nich Procházka se už ve čtvrté minutě na malém vápně protlačil po rohu Hrubého k hlavičce a s tečí jednoho z hostujících hráčů míč poslal za záda brankáře Šedy.

Začátek patřil domácím i přesto, že na posledním předzápasovém tréninku přišli o zraněného kapitána Baroše. Signálem ke změně vývoje mohla být parádní kolmá akce hostů z 24. minuty: Hubínek nádherně vysunul Ladru, kterého ale vychytal Laštůvka. Ladra vzápětí dokázal ohrozit Laštůvku i po rohu, ale jeho volej z dvanácti metrů letěl nad břevno.

Domácí kontrovali Šašinkou, jehož umístěnou hlavičku ale vyškrábl Šeda. Hostující kouč Weber už po půlhodině stáhl ze hry Křápku a nasazení Mešanoviče mělo pro hosty takřka okamžitý účinek.

Středočeši v závěru poločasu ostravskou defenzivu přece jen prolomili. Přetažený centr na zadní tyč vrátil Komličenko na malé vápno úplně neobsazenému Mešanovičovi, proti němuž Laštůvka neměl žádnou šanci.

I druhý poločas přinesl vyrovnanou bitvu. Domácí opticky více hráli s balonem, ale vyložené příležitosti se rodily sporadicky. Ostravské akce nejčastěji končily u hrotového útočníka Šašinky. Ten mohl rozhodnout v 65. minutě, po Flešimanově přihrávce si uvnitř vápna navedl míč na střed, ale zakončení slabší levačkou nebylo tak prudké, aby ho Šeda nezlikvidoval.

Baník měl v závěrečné desetiminutovce už zřetelně navrch. Převaze však chyběly šance a tak ani posedmé za sebou nedokázal v nejvyšší soutěži Boleslavské porazit.

25. kolo první fotbalové ligy
Baník Ostrava - FK Mladá Boleslav 1:1 (1:1)
Branky: 4. Procházka - 43. Mešanovič. Rozhodčí: Berka - Kříž, Kubr. ŽK: Diop - Jugas, Hájek, Přikryl, Komličenko, Matějovský, Hubínek, Mašek. Diváci: 10.593.
Ostrava: Laštůvka - Procházka, Šindelář, Stronati - Fillo, Jánoš, Hrubý, Fleišman - Diop, J. Šašinka (78. Holzer), Kuzmanovič (61. Granečný). Trenér: Páník.
M. Boleslav: Šeda - Křapka (33. Mešanovič), Hájek, Jugas, Fulnek - Takács, Hubínek - Ladra (79. Mašek), Matějovský (89. Tatajev), Přikryl - Komličenko. Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: