Hlavní obsah

Litvínov - Karlovy Vary 3:6Karlovy Vary uspěly v Litvínově, jsou o další krok blíž k jistotě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Vlach 0 : 1
22. Jánský 1 : 1
28. Beránek 1 : 2
33. Petružálek 2 : 2
35. Gríger 2 : 3
44. Mikúš 2 : 4
46. Černý 2 : 5
49. Skuhravý 2 : 6
55. Ščotka 3 : 6
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Karlových Varů zvítězili v utkání 3. kola skupiny o umístění v extralize na ledě Litvínova 6:3. Západočeši ve skupině podruhé uspěli a udělali další krok směrem k extraligové jistotě pro příští ročník. Verva, která už ji má delší dobu, naopak poprvé ztratila. Hosté rozhodli třemi góly v třetí části, kdy odskočili ze 3:2 až na 6:2. Gól a nahrávku zaznamenali v dresu vítězů útočníci Roman Vlach, Tomáš Mikúš a Jakub Černý.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Radost hráčů Karlových Varů - ilustrační foto.

Článek

První střelecký pokus si připsal ve druhé minutě Graborenko, hostující gólman Bednář ovšem jeho bombu s přehledem kryl. Na druhé straně se musel předvést Petrásek, který zastavil Grígerův nebezpečný pokus zblízka. V sedmé minutě orazítkoval bývalý litvínovský útočník Černý tyčku Petráskovy branky. Další vážnější příležitost viděli diváci až v 17. minutě: Svoboda našel volného Douderu, který mohl otevřít skóre, Bednář se však vyznamenal a vytáhl parádní zákrok.

První branka padla v 22. minutě, kdy Mikúš zpoza branky našel volného Vlacha a ten se nemýlil. Vyrovnáno ovšem bylo za pouhých 37 vteřin, když u pravé tyčky zůstal volný Jánský a zamířil přesně. Další šanci měl mladíček Drašar, puk po jeho střele zazvonil na horní tyčku.

Ve 28. minutě se hosté opět ujali vedení, když nikým neatakovaný Beránek tečoval zblízka puk mimo dosah domácího brankáře. Litvínovu se i podruhé povedlo vyrovnat. Petružálek v samostatném úniku zakončil s chladnou hlavou přesně. Ještě do konce druhé části si však Karlovarští vzali vedení do třetice zpět. Po chybné Havelkově rozehrávce vstřelil třetí branku Gríger.

V 44. minutě zvýšil na rozdíl dvou branek střelou z pravého křídla Mikúš. A to ještě nebylo ze strany Energie zdaleka vše. Černý si našlápl na pravém křídle a ideálně zamířil na vzdálenější tyčku. V 49. minutě přidal šestou branku díky svému důrazu hostující kapitán Skuhravý. Alespoň ještě čestné snížení na 3:6 přišlo z hole obránce Ščotky v závěru utkání.

3. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize:
HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 3:6 (0:0, 2:3, 1:3)
Branky a nahrávky: 22. Jánský (M. Hanzl), 33. J. Petružálek (Myšák), 55. Ščotka (M. Hanzl) - 22. Roman Vlach (T. Mikúš, J. Černý), 28. O. Beránek (M. Rohan, Sičák), 35. Gríger, 44. T. Mikúš (Eminger, Šenkeřík), 46. J. Černý (Roman Vlach), 49. Skuhravý (Eminger). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Hlavatý, Rampír. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 1375.
Litvínov: Petrásek - L. Doudera, Ščotka, Graborenko, Strejček, Trončinský, Březák, Hunkes - P. Svoboda, V. Hübl, Válek - J. Petružálek, Myšák, Helt - Jánský, M. Hanzl, Drašar - Jícha, M. Havelka, Trávníček. Trenéři: Šlégr, Skuhrovec a J. Beránek ml.
Karlovy Vary: J. Bednář - Šenkeřík, Plutnar, Eminger, Kozák, Sičák, M. Rohan, Šafář - O. Beránek, Gríger, T. Rachůnek - J. Černý, Roman Vlach, T. Mikúš - Kohout, Skuhravý, Balán - Stloukal, Kverka, Lapšanský. Trenéři: Pešout a Mariška.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice