Hlavní obsah

ECHO BUNDESLIGY: Schalke vyměnilo po debaklu s Citizens trenéry, ale ani to nepomohlo

Dalo se očekávat, že sedmigólový výprask v osmifinálové odvetě Ligy mistrů s Manchesterem City kouč bundesligového Schalke Domenico Tedesco neustojí. Mizérie, který klub z Gelsenkirchenu prožívá v domácí soutěži, potupa s Citizens umocnila, takže třiatřicetiletý Němec s italskými kořeny se pakoval. Na jeho místo se vrátil po třech letech Nizozemec Huub Stevenes, ale ani on zatím nepozvedl Schalke z panující bídy.

Foto: Dave Thompson, ČTK/AP

Zklamaný fotbalista Schalke Benjamin Stambouli.

Článek

Pod jeho vedením totiž prohrálo v 26. bundesligovém kole doma s Lipskem 0:1 a od barážové šestnácté příčky ho dělí jen tři body.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání 26. kola německé fotbalové ligy Schalke - LipskoVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Schalke 04 - RB Lipsko 0:1 - Zkušený nizozemský trenér udělal v sestavě Schalke hned několik změn, mezi tyče postavil mladého Nübela, přeskupil řady, ale stejně to nebylo nic platné. V obnovené bundesligové premiéře musel Stevens skousnout prohru, o které rozhodl gól Wernera už ve 14. minutě. A protože obrana Lipska je prakticky neprostupná, o čemž svědčí jen dvacet inkasovaných branek během šestadvaceti odehraných kol, bylo o výsledku rozhodnuto. „Jsem obrovsky zklamaný, stejně jako jsou zklamaní hráči. Dali do zápasu všechno, bojovali, přesto jsme vyšli bodově naprázdno," povzdechl si Stevens a přiznal, že ho nejspíš čeká nejtěžší trenérská mise, jakou kdy zažil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání 26. kola německé fotbalové ligy Stuttgart - HoffenheimVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

VfB Stuttgart - Hoffenheim 1:1 - Šestnáctý Stuttgart totiž dokázal doma uhrát remízu a stáhl manko na Schalke na tři body. Hosté, v jejichž dresu odehrál celých devadesát minut Pavel Kadeřábek, se sice zásluhou Kramariče ujali vedení, domácí ale po změně stran vyrovnali a remízu uhájili. „Je to spravedlivý výsledek a pro nás cenný bod, který nám pomůže, abychom v bundeslize zůstali," bral nerozhodný výsledek s povděkem trenér Stuttgartu Markus Weinzierl. „Vystřelili jsme sice šestnáctkrát na bránu, ale druhý gól jsme nepřidali, takže si nemáme na co stěžovat. Jen sami na sebe," souhlasil hostující Julian Nagelsmann.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání 26. kola německé fotbalové ligy Frankfurt - NorimberkVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Frankfurt - Norimberk 1:0 - Poslední Norimberk pokračoval v sérii nezdarů a po další prohře se zdá, že už je s osudem a sestupem smířený. „Po čtvrtečním postupu do čtvrtfinále Evropské ligy jsme věděli, že nás nečeká snadný zápas, proto jsem rád, že jsme ho zvládli," kvitoval domácí trenér Adi Hütter tříbodový zisk, díky němuž může jeho mužstvo dál pomýšlet na první čtyřku, a tudíž i na Ligu mistrů. Jaro Frankfurtu opravdu mimořádně vychází, podobnou bilanci jako letos se mohli pyšnit naposledy před 38 lety.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání 26. kola německé fotbalové ligy Augsburg - HannoverVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Augsburg - Hannover 3:1 - Sedmnáctý Hannover se také nemůže zmátořit, což výsledek zápasu s Augsburgem jen potvrdil. Hosté se sice rychle ujali vedení, jenže po hodině hry doslova odešli a se ziskem pouhých čtrnácti bodů zůstávají na sestupové sedmnácté příčce. „Hořké, že jsme za předvedený výkon nedostali zaplaceno body. Vedli jsme, v první půli byli lepším mužstvem, jenže druhou branku jsme nepřidali. A pak jsme nepohlídali standardní situace, což se nestalo poprvé," povzdechl si kouč Hannoveru Thomas Doll. Jeho kolega Manuel Baum naopak zářil, protože tříbodový zisk by měl jeho týmu dodat přece jen víc klidu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání 26. kola německé fotbalové ligy Wolfsburg - DüsseldorfVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Wolfsburg - Düsseldorf 5:2 - V divoké přestřelce zářil domácí Weghorst, který dal tři góly a hattrickem rozhodl, že tři body zůstaly doma. „Dostali jsme tři góly během pěti minut, což se prostě stát nesmí," stěžoval si hostující kouč Friedhelm Funkel na obranu, která po změně stran úplně zkolabovala. „Bez toho, abychom hráli koncentrovaně od první do poslední minuty, můžeme v bundeslize těžko přežít. Už teď nám zvoní na poplach," zlobil se na svůj tým. „Musel jsem o přestávce změnit pár věcí, abychom se prosadili. A vyplatilo se to," naopak si liboval domácí Bruno Labbadia.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání 26. kola německé fotbalové ligy Leverkusen - BrémyVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Leverkusen - Brémy 1:3 - Čtvrthodiny před koncem sice domácí zápas zdramatizovali, neboť snížili na 1:2, ale to bylo také všechno, nač se zmohli. „První poločas jsme odehráli velice dobře, ve druhém jsme ale měli problémy. Dokázali jsme ale dotáhnout utkání k vítěznému konci, což je pro nás obrovsky důležité," ulevilo se trenérovi Brém Florianu Kohfeldovi, jehož tým stále drží těsný kontakt s příčkami zajišťujícími účast v příštím ročníku Evropské ligy. „Pokud tam chceme, musíme vyhrávat i takto vyrovnané zápasy. I třeba těsně," dodával.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání 26. kola německé fotbalové ligy Mönchengladbach - FreiburgVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Mönchengladbach - Freiburg 1:1 - Domácí byli rozladěni, neboť po remíze jejich ztráta na třetí Lipsko zase o něco narostla. „Šli jsme do utkání s úplně jiným plánem, ale zahráli jsme pod své možnosti. Freiburg výborně bráni, takže i šancí jsme si vytvořili málo. Během reprezentační přestávky musíme vyřešit problémy, které se nakumulovaly a připravují nás o výhry," přiznával domácí kouč Dieter Hecking.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání 26. kola německé fotbalové ligy Hertha - DortmundVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Hertha Berlín - Dortmund 2:3 - Domácí dvakrát v průběhu střetnutí vedli, ale góly, které vstřelil Kalou, na bodový zisk nestačily. „První poločas jsme přitom, odehráli výborně, kluci dřeli a dali do hry všechno," povzdechl si trenér Pal Dardai po zápase, který rozhodla druhá minuta nastavení. Borussia z penalty proměněné Reusem vstřelila třetí gól a vyhrála. „Nemůžeme dominovat celých 90 minut, ale druhý poločas byl v našem podání už velmi dobrý. Jsou to pro nás ohromně důležité tři body, které jsme potřebovali," přiznal trenér Lucien Favre. Borussia díky výhře dál drží krok s Bayernem, takže o prvním místě rozhoduje jen skóre.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání 26. kola německé fotbalové ligy Bayern - MohučVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Bayern Mnichov - Mohuč 6:0 - Obhájce titulu se svým fanouškům omluvil za vyřazení v osmifinále Ligy mistrů další domácí kanonádou, kterou tentokrát odskákala Mohuč. Stejně jako před týdnem Wolfsburg dostala i ona šest gólů. „Bylo důležité, jak zareagujeme na vyřazení s Liverpoolem," pochvaloval si Niko Kovač výkon svých svěřenců, mezi nimiž se blýskl Kolumbijec James Rodríguez první hattrickem, který v bundeslize nastřílel. „Po změně stran jsme byli všude pozdě a nabízeli domácím neuvěřitelně mnoho prostoru. Proto stříleli góly tak snadno," kritizoval po debaklu svůj tým hostující Sandro Schwarz.

Reklama