Hlavní obsah

Muchová - Diatchenková 7:6, 6:1Kvalifikační bitva o Miami. Do závěrečného kola postupuje Muchová, Rosol nestačil na Tsongu

Praha

Čtveřice českých tenistů vstoupila do kvalifikačních bojů na turnaj v Miami. K tomu, aby se na prestižní podnik dostali, musí hráči či hráčky zdolat dva soupeře. Hned na tom prvním skončil Lukáš Rosol, který nestačil na bývalou světovou pětku Jo-Wilfrieda Tsongu, kterému podlehl ve dvou setech 3:6, 4:6. Do finálového kola naopak postoupila po výhře nad Ruskou Diatchenkovou 7:6, 6:1 Karolína Muchová. V dalších zápasech se ještě představí Kristýna Plíšková proti Rumunce Bogdanové a Marie Bouzková v duelu s Britkou Boulterovou.

Foto: Sport.cz

Karolína Muchová se přiblížila účasti v hlavní soutěži

Článek

Lukáš Rosol nastoupil do zápasu o účast v hlavní fázi turnaje v Miami proti Jo-Wilfriedovi Tsongovi s pozitivní bilancí vzájemných utkání v poměru 3:2, navíc s vědomím, že dva poslední duely vyhrál. První set však patřil bývalé světové pětce. Francouz dvakrát prolomil podání brněnského rodáka, sám o servis přišel jen jednou a sadu vyhrál za 33 minut 6:3.

Tsonga, kterému v současné době patří až 118. místo světového řebříčku, začal výborně i druhý set, když sebral hned úvodní Rosolovo podání. A když Tsonga brejknul svého soupeře i podruhé a šel do vedení 3:0, zdálo se být o výsledku utkání rozhodnuto. Třiatřicetiletý Rosol utkání ještě zdramatizoval, když stejně starému soupeři vzal servis, na více to však nestačilo. Tsonga vyhrál za 1 hodinu a 19 minut 6:3, 6:4 a zajistil si účast v ve finálovém kvalifikačních kole turnaje v Miami.

Muchová si zahraje o účast v hlavní soutěži

Do boje o účast v hlavní soutěži turnaje v Miami vstoupila i Karolína Muchová v duelu s ruskou tenistkou Vitalií Diatchenkovou. Od stavu 2:1 pro osmadvacetiletou Rusku si ani jedna z hráček v následujících šesti hrách nebyla schopná vyhrát své podání, o vítězce první sady tak musela rozhodnout až zkrácená hra. Velká bitva pokračovala i zde, šťastnější nakonec byla olomoucká rodačka, která sadu po 68 minutách získala a šla do vedení 1:0.

Druhý set se už nesl jednoznačně v režii dvaadvacetileté Muchové. Česká tenistka od stavu 2:1 nedovolila své soupeřce už ani game, sadu vyhrála 6:1 a po jedné hodině a 37 minutách může slavit postup do finálového kvalifikačního kola. V něm se může potkat s krajankou Marií Bouzkovou, která však musí zdolat favorizovanou Britku Boulterovou.

Turnaj v Miami
Kvalifikace - semifinále
Tsonga - Rosol 6:3, 6:4
Muchová - Diatchenková 7:6, 6:1

Reklama

Související témata: