Hlavní obsah

Chomutov - Pardubice 1:4Chomutov prohrál a musí s Dynamem do baráže

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Machala 0 : 1
14. Perret 0 : 2
33. Raška 1 : 2
37. Machala 1 : 3
59. Kloz 1 : 4
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Chomutova jsou po Pardubicích druhým jistým účastníkem baráže o extraligu. Karlovy Vary sice podlehly ve 4. kole skupiny o umístění Litvínovu 4:5 v prodloužení, jenže Piráti šanci na snížení manka nevyužili a prohráli doma s Dynamem 1:4. Extraligovou jistotu tak mají po Litvínovu i Karlovy Vary.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Chomutova Justin Peters.

Článek

Dvě kola před koncem už Chomutov nemůže Energii dostihnout, má na ni sedmibodovou ztrátu. Dva nejhorší extraligové celky budou hájit příslušnost k elitě s vítězi semifinálových sérií první ligy, v nichž bojují České Budějovice se Vsetínem a Kladno proti Jihlavě.

Chomutov si zahraje baráž po čtyřech letech. Loni sice stejně jako letos absolvoval skupinu play out, ale skončil s velkým náskokem dvanáctý. V roce 2015 dobyli Piráti po skvělé sezoně díky druhému místu v baráži návrat do extraligy.

Domácí útočník a kapitán Tomica převzal před úvodním buly dres se symbolickou tisícovkou za dosažení stejného počtu odehraných zápasů v tuzemské nejvyšší soutěži a také hodinky jako dar od spoluhráčů. Jubilejní duel odehrál v neděli v Pardubicích, kde Piráti zvítězili jasně 7:4.

Dnešní odveta na severu Čech před poloprázdným hledištěm ale vypadala úplně jinak. V osmé minutě rozezvučel Horký tyčku. Pak se Chomutovští provinili dvěma fauly brzy po sobě a druhou z početních výhod využil Machala, když se vřítil do útočného pásma a parádní ranou z kruhu propálil Peterse.

Uteklo jen 34 vteřin a Perret po zakončení zblízka zvýšil. Také hostujícího gólmana Kacetla pak zachránila branková konstrukce. Chomutovští se dočkali až ve 33. minutě, kdy snížil Raška. Brzy nato mohl vyrovnat při vlastním oslabení Kovář, jenže na Kacetla tváři v tvář nevyzrál.

Ve 37. minutě měli Piráti velkou možnost vyrovnat při přesilovce, ale Kacetl jim radost z vyrovnání sebral a také oni vzápětí nabídli soupeři příležitost v oslabení, kterou úspěšně dokonal svou druhou dnešní brankou Machala. Vrátil tak Dynamu dvoubrankové vedení.

Chomutov měl pak k dispozici takřka dvouminutovou přesilovku čtyři na tři, stavem však nepohnul ani po druhé přestávce. Na začátku třetí části mohl snížit domácí útočník Růžička, jenže Kacetl byl proti. A stejně dopadlo i každé další dobývání jeho branky. V závěru naopak zvýraznil rozdíl ve skóre přesilovkovým gólem Kloz.

4. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize:
Piráti Chomutov - HC Dynamo Pardubice 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 33. Raška I (Chrpa, Jank) - 13. Machala (L. Horký, Eklund), 14. Perret (J. Kloz, Budík), 37. Machala (Mandát, Kacetl), 59. J. Kloz (Schaus). Rozhodčí: Hribik, Veselý - Brejcha, Malý. Vyloučení: 10:8, navíc Štich (Chomutov) 10 min. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 1422.
Chomutov: Peters - Flemming, Jank, Knot, L. Kovář, Štich, Dietz - Duda, V. Růžička ml., Koblasa - Klhůfek, Huml, Sklenář - J. Stránský, Vantuch, Tomica - J. Havel, Raška I, A. Dlouhý - od 21. navíc Chrpa. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Pardubice: Kacetl - Holland, Eklund, Schaus, Cardwell, J. Zdráhal, Budík, od 21. navíc Nedbal - P. Sýkora, Ihnacak, M. Kratochvil - Hovorka, Mandát, Rolinek - L. Horký, Poulíček, Machala - J. Kloz, Marosz, Perret. Trenéři: Lubina, Čáslava a R. Král.

Reklama

Související témata:
  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno