Hlavní obsah

Hradec Králové - Brno 0:5Kometa pokračuje ve vítězném tažení, Hradec nedal ani gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Orsava 0 : 1
16. Hruška 0 : 2
34. Mueller 0 : 3
50. Mueller 0 : 4
59. Vondráček 0 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté mistrovské Komety vyhráli druhé čtvrtfinále extraligy v Hradci Králové 5:0 a vedou v sérii na čtyři vítězné zápasy 2:0. V úvodní dějství udeřili v přesilových hrách Jakub Orsava a Jan Hruška, potom se dvakrát prosadil Peter Mueller a výsledek dovršil Tomáš Vondráček. Gólman Marek Čiliak udržel poprvé v letošním play off čisté konto. Souboj bude pokračovat v pátek a v sobotu v Brně.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Jan Štencel a Michal Gulaši z Brna, hradecký Maris Bičevskis a brankář Brna Marek Čiliak v akci během čtvrtfinále play off.

Článek
Fotogalerie

V první šanci se ocitl ve druhé minutě Mountfield, ale Vincour z úhlu neměl ideální pozici, tak ještě objel branku a nabídnul puk Radovanu Pavlíkovi, jehož střelu zlikvidoval Čiliak. Kometa se ubránila i při Dočekalově trestu a v šesté minutě při Graňákově trestu udeřila. Hruška nabil Orsavovi, který otevřel skóre a po pondělním hattricku dal i čtvrtý gól Komety v sérii.

Za dvě minuty mohl vyrovnat Kukumberg, ale Čiliak si s jeho únikem poradil. V deváté minutě sudí Hradil s Hejdukem neuznal Brnu pro postavení hráče v brankovišti gól Dočekala, který dorážel do prázdné branky poté, co Maxwella vychýlil po souboji s Čermákem vlastní spoluhráč Filip Pavlík.

V 16. minutě už hosté vedení 2:0 získali. Při Rákosově trestu se Štenclova střela odrazila za Maxwella od stínícího Hrušky, který tak byl i u páté branky Brna v letošním play off a po čtyřech asistencích se poprvé zapsal mezi střelce. Při pokusech Mountfieldu zůstával Čiliak neprůstřelný.

V úvodu druhé části si při Hruškově vyloučení najel na Koukalovu přihrávku Filip Pavlík, Čiliak však opět tým podržel. Nevyzrál na něj ani později při plném počtu hráčů na ledě Rákos. Domácí se neprosadili ani při Vondráčkově trestu. Ve 33. minutě ujel Cingel, Čiliak byl opět úspěšný.

Foto: David Taneček, ČTK

Brněnská radost. Peter Mueller, Jan Hruška, Jan Štencel a Martin Erat z Brna se radují z gólu.

Vzápětí se prosadila opět Kometa. Holík vyhrál vhazování, Zaťovič uvolnil Muellera a americký kanonýr si připsal první gól v českém play off. Za necelou minutu měl další možnost z brejku Köhler a Maxwellovi pomohla tyč. Hradec se ubránil i při Vincourově trestu.

Brňané si bez problémů hlídali náskok a po kombinaci s Eratem mohl zvýšit Hruška. V polovině závěrečné části nesebral Čiliakovi čisté konto ani po sólu Chalupa. Na druhé straně naopak protlačil puk za krajana Maxwella opět Mueller. Diváci ještě viděl potyčku Vopelky s Němcem a pátý gól Komety po ráně Vondráčka z pravého kruhu.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
Mountfield Hradec Králové - HC Kometa Brno 0:5 (0:2, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 6. Orsava (J. Hruška, M. Erat), 16. J. Hruška (Štencel, M. Erat), 34. Mueller (Zaťovič), 50. Mueller (Z. Michálek), 59. Vondráček (J. Hruška, Orsava). Rozhodčí: Hradil, Hejduk - Pešek, Hynek. Vyloučení: 9:9, navíc Smoleňák, Vopelka - O. Němec všichni 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 6690. Stav série: 0:2.
Hradec Králové: Maxwell - Zámorský, Linhart, Nedomlel, Cibulskis, F. Pavlík, Graňák, Štindl - Smoleňák, Koukal, M. Chalupa - Vincour, Cingel, R. Pavlík - Paulovič, Bičevskis, Miškář - Vopelka, Kukumberg, Rákos. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.
Brno: Čiliak - O. Němec, Baranka, Štencel, Gulaši, Z. Michálek, Bartejs, Malec - Mueller, P. Holík, Zaťovič - M. Erat, J. Hruška, Orsava - Vondráček, L. Čermák, Dočekal - Köhler, Kusko, Mallet. Trenéři: L. Zábranský, Horáček a Pokorný.

Reklama

Související témata: