Hlavní obsah

Softbalistka Pecková hrála finále prestižního turnaje na Zélandu

Auckland

Softbalistka Veronika Pecková si rámci přípravy na mistrovství Evropy a olympijskou kvalifikaci zahrála v novozélandském Aucklandu finále prestižního turnaje Club Nationals. Česká nadhazovačská jednička hájila barvy klubu Howick, s kterým prohrála ve finále s výběrem Magpies 0:3.

Foto: Česká softballová asociace

Ilustrační snímek.

Článek

"Úspěchu na Club Nationals si ceníme," řekla Pecková v tiskové zprávě. Jinak se ale klubu podle ní sezona až tak nevydařila. "Cílem bylo umístění v lize mezi nejlepší čtyřkou, což se nepovedlo. Z dvaceti zápasů jsme vyhrály dvanáctkrát," hodnotila Pecková páté místo v lize nazvané Dynasty NFS Premier Women.

V turnaji Club Nationals pomohla Pecková na nadhozu ve skupině porazit obhájce titulu Te Aroha 3:1. "Odházela jsem necelých šest směn a díky tomu jsme postoupily ze skupiny z prvního místa," uvedla Pecková, která si vedle nadhozu v turnaji zahrála i na první a třetí metě a jeden zápas v pravém zadním poli.

Dvaadvacetiletá softbalistka se ligy na Novém Zélandu zúčastnila v zimních měsících znovu po roční pauze. "Kvůli zranění jsem ale přiletěla později a v únoru jsem pak byla s českým národním týmem na Floridě," řekla.

Po návratu do Česka se Pecková připojí ke Žralokům Ledenice, s kterými bude obhajovat extraligový titul. Především ale už vše směřuje k červnovému mistrovství Evropy v Ostravě. "Z kterého chceme na olympijskou kvalifikaci a vybojovat účast v Tokiu. Šance určitě jsou, budeme bojovat," uvedla Pecková.

Reklama

Související témata: