Hlavní obsah

Liberec - Ml. Boleslav 5:1Stav série 1:0Liberečtí Tygři si v úvodním čtvrtfinále s chutí zastříleli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Šmíd 1 : 0
15. Jelínek 2 : 0
16. Redenbach 3 : 0
24. Birner 4 : 0
42. Filippi 5 : 0
54. Šťastný 5 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce porazili v prvním utkání čtvrtfinálové série play off extraligy Mladou Boleslav vysoko 5:1. Vítěz základní části rozhodl již v první třetině, kterou Severočeši vyhráli 3:0. Bílí Tygři prodloužili vítěznou sérii proti Bruslařskému klubu před svými diváky na 18 zápasů. Středočeši uspěli pod Ještědem naposledy v listopadu 2010. Ve čtvrtek se v Liberci hraje druhý duel, začne opět v 19 hodin.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tyler Redenbach (vpravo) a Jakub Valský z Liberce se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Úspěšný tým z předkola musel po Pláňkově faulu už po sedmi vteřinách do čtyř a očekávaný úvodní tlak Liberce byl ještě o to silnější. Gólman Růžička však odolával a měl i štěstí, když Lenc z ideální parkety o hodně minul. Na konci šesté minuty už ale slavili Bílí Tygři vedoucí gól, když Šmídův pokus od modré čáry přesměroval tečí mimo Růžičkův dosah před brankovištěm clonící Vlach.

Hosté pak přečkali bez úhony další oslabení a následně poprvé vážněji ohrozili Willa, když vypálil bez přípravy Kousal, ale stavem nepohnul. V 15. minutě už se skóre zásluhou hráčů Bruslařského klubu změnilo, jenže k radosti domácích. Jelínek nahodil puk od postranního hrazení před branku, kde ho brankář Růžička vyrazil do spoluhráče Kurky a kotouč skončil pro hosty velmi smolně za brankovou čárou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Růžička během čtvrtfinále play off extraligy.

Jako kdyby toho pro mladoboleslavský tým nebylo málo, jen o 99 sekund později přišla další pohroma. Střelecký pokus Redenbacha tečoval Najman a puk proplachtil obloučkem až za Růžičkova záda - 3:0. V 18. minutě měli obrovské příležitosti k navýšení náskoku Derner a po něm ještě dorážející Birner, Růžička však v tomto případě svou branku uhájil.

Definitivu přinesla 24. minuta, kdy vyhnal úspěšnou tečí Růžičku z brankoviště hostů Birner a na straně domácích byl čtyřgólový náskok. Dalším ranám Bílých Tygrů už čelil Krošelj. Středočeši se nedostávali do šancí, za druhou část vyslali jen tři rány mezi tyče a jen sotva se tak mohli dostat zpět do hry. V další šanci naopak neuspěl v 36. minutě domácí Zachar.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Lukáš Krenželok (vpravo) z Liberce a Oldrich Kotvan z Mladé Boleslavi v akci během čtvrtfinále play off.

Třetí dějství se dohrávalo tak trochu z povinnosti. Na začátku 42. minuty předvedl parádu Filippi, když zpoza branky nachytal Krošelje a skóroval o jeho levou nohu. V 49. minutě zachránila Willa po Klepišově zakončení tyč. Mladoboleslavští se ale přece jen dočkali alespoň dílčího úspěchu, když v končící 54. minutě připravil Willa o čisté konto Šťastný.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:
Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 5:1 (3:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. J. Vlach (Šmíd, Valský), 15. P. Jelínek, 16. Redenbach (Kolmann), 24. Birner (Hanousek, Ordoš), 42. Filippi - 54. D. Šťastný (Pláněk, Kotvan). Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 7500 (vyprodáno).
Liberec: Will - Kolmann, Derner, Hanousek, Šmíd, Havlín, Ševc, od 21. navíc Doherty - Ordoš, L. Hudáček, Birner - Lenc, Filippi, M. Kvapil - Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok - Valský, Redenbach, J. Vlach. Trenéři: Pešán a P. Augusta.
Mladá Boleslav: J. Růžička (24. Krošelj) - Pláněk, Bernad, Kurka, Němeček, Kovačevič, Kotvan, Hrdinka - Vondrka, Klepiš, Skalický - D. Šťastný, Žejdl, M. Procházka - M. Látal, P. Musil, R. Zohorna - P. Kousal, Najman, Flynn. Trenéři: M. Hořava, Rulík a Patera.

Reklama

Související témata: