Hlavní obsah

CSKA - Dynamo 3:2Stav série 4:1CSKA Moskva a Petrohrad se spolu utkají o finále play off KHL

Nejlepší dva týmy základní části Kontinentální hokejové ligy jsou v semifinále play off. Držitel Kontinentálního poháru CSKA Moskva v městském derby udolal Dynamo 3:2 a sérii vyhrál 4:1. Stejným poměrem uspěl Petrohrad v souboji s Jaroslavlí, kterou dnes porazil 5:4 v prodloužení. Nyní se CSKA s Petrohradem utkají ve finále Západní konference.

Článek

Hokejisté CSKA jsou v semifinále počtvrté za posledních pět let. Poražený finalista loňských bojů o Gagarinův pohár dnešní zápas s Dynamem rozhodl v poslední třetině, v níž se za stavu 2:2 trefil v 47. minutě Kanaďan Linden Vey.

Petrohrad vedl nad Jaroslavlí už 3:1 i zásluhou dvou branek Nikity Guseva, který je se 14 body za šest gólů a osm asistencí nejproduktivnějším hráčem play off. Po gólu Arťoma Zuba v 31. minutě přišel do branky Lokomotivu místo Ilji Konovalova český gólman Alexander Salák a pomohl hostům k vyrovnání. V závěru druhé třetiny sice inkasoval v přesilovce, ale v třetí části všechny střely pochytal a Daniil Apalkov s Rušanem Rafikovem si vynutili prodloužení.

V 67. minutě ukončila zápas i sérii rána Dinara Chafizullina, při níž měl Salák zakrytý výhled. Sezona v KHL tak skončila i pro obránce Jaroslavle Jakuba Nakládala, který poslední dvě utkání vynechal kvůli zranění.

Čtvrtfinále play off Kontinentální hokejové ligy:
Západní konference - 5. zápasy:
CSKA Moskva - Dynamo Moskva 3:2, konečný stav série 4:1
Petrohrad - Jaroslavl 5:4 v prodl., konečný stav série 4:1.

Reklama