Hlavní obsah

Duda zažehl Slováky. Kletba pokračuje, žehrají Maďaři po pikantním derby

Zatímco Češi se na vstup do kvalifikace fotbalového ME 2020 teprve chystají, jejich sousedé už mají první tři body v kapse. Slováci mohou být spokojení, vždyť úvodní výhru si připsali v pikantním derby s Maďarskem (2:0). „Velmi tvrdě odpracovaný výkon, výsledek se nerodil snadno,“ cení si Pavel Hapal, český trenér Slovenska. Trumfl italského kolegu Marca Rossiho na lavičce Maďarů.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Slovenský fotbalista Ondrej Duda slaví se spoluhráči gól v síti Maďarska v kvalifikaci o postup na EURO 2020.

Článek

Každá výhra v derby se cení. Na podzim Slováci v Lize národů prohráli oba souboje s Čechy. Do kvalifikace však v Trnavě vstoupili sladkým vítězstvím. Ještě nikdy s Maďary neprohráli.

„Duda zažehl Slováky a Rusnák zase uklidnil jejich nervy. Ondrej Duda využil přihrávku Alberta Rusnáka a těsně před přestávkou Slováci vedli. Později byl Martin Dúbravka přinucen předvést několik zákroků, ale Duda vrátil Rusnákovi laskavost a ten na konci zápasu podruhé skóroval," píše oficiální portál UEFA.

„Slovenská kletba pokračuje. Hráli jsme se Slováky popáté a zase je neporazili. Kvalifikace teprve začala, a už zaostáváme. Chorvati mají Modriče a Velšané Balea, jsou jiná liga. Proto byl souboj se Slováky pro Maďary nejdůležitější. Zápas roku však nezvládli," hodnotí server 24.hu situaci ve skupině E.

Nemá význam začít v něco věřit

V Maďarsku tak hned na startu kvalifikace zavládl velký pesimismus.

„Předehra na Slovensku přinesla zklamání. Nemá význam začít v něco věřit," má jasno list Pesti Srácok.

Hapalovi hoši se naopak příjemně naladili. Již v neděli je čeká druhý duel ve Walesu.

„Máme méně času na regeneraci, než soupeř, ale věřím, že dáme tým dohromady a nachystáme se tak, abychom byli úspěšní," přeje si český kouč.

Reklama

Související témata: