Hlavní obsah

Brno - Hradec Králové 2:1Stav série 3:0Hradec znovu vyhořel v koncovce, Kometu podržel skvělý Čiliak

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Mueller 1 : 0
29. Kukumberg 1 : 1
54. Mueller (trestné střílení) 2 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisty Komety dělí už jen jedno vítězství od postupu do semifinále play off extraligy. V pátečním třetím čtvrtfinále Brno porazilo před vlastním publikem Hradec Králové 2:1, když obě branky vstřelil Peter Mueller. Za hosty ve druhém dějství vyrovnával Roman Kukumberg. Úřadující mistr tak vede v sérii 3:0 a o postupu může rozhodnout v sobotním zápase, který se hraje opět v Brně od 19 hodin.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Roman Kukumberg z Hradce Králové a vpravo je Tomáš Malec z Brna.

Článek
Fotogalerie

Domácí nastoupili v totožné sestavě jako v předchozích duelech na východě Čech, v brance Mountfieldu nahradil Pavelka Maxwella a v centru prvního útoku hrál místo zraněného Koukala Rákos.

Úvodní minuty ale byly velmi opatrné, na obou celcích byla patrná snaha nedostat gól. Příležitostí ke skórování nebylo příliš ani na jedné straně. Čiliak se nejvíce zapotil při střele Zámorského a následné dorážce Smoleňáka, Pavelka se na druhé straně musel mít nejvíce na pozoru při Eratově pokusu po ideálním přihrávce od Orsavy.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Brna Marek Čiliak a Radek Smoleňák z Hradce Králové.

Kometa v Hradci oslňovala hlavně v přesilovkách a v početní převaze udeřila i na začátku druhé třetiny. Nacvičenou rychlou kombinaci první formace uklidil za Pavelkova záda bez přípravy Mueller, který dal třetí gól v sérii.

Hradec i ve třetím čtvrtfinále prohrával a musel směrem dopředu přidat. Miškař nejprve trefil tyč, aby pak hosté zužitkovali jednu z mála chyb domácí defenzívy. Štencelovu rozehrávku zachytil ještě v útočném pásmu Nedvídek, poslal puk na Kukumberga, který překonal Čiliaka.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Brna Marek Čiliak a Roman Kukumberg z Hradce Králové.

Zápas od té chvíle nabídl mnohem atraktivnější podívanou, v níž měli blíže ke druhé brance hosté. Smoleňák trefil ovšem jen tyč. V závěru druhé třetiny prokázal smysl pro fair play domácí kapitán Čermák, když se přiznal sudímu, že vlastního spoluráče podrazil on a nikoliv hradecký hráč, který tak nemusel na trestnou lavici.

Na začátku třetího dějství se do vyložené šance dostali Orsava s Eratem, ale před Pavelkou jim nevyšla kombinace a druhý gól Komety se tak nezrodil. Vyrovnaná partie pokračovala i v dalším průběhu, útočné akce se střídaly na obou stranách, ale žádná z nich nenesla punc vyložené šance.

Ta přišla až v 54. minutě, kdy Filip Pavlík fauloval Erata a nařízené trestné střílení suverénně proměnil Mueller.

Hradec vrhnul všechny síly do útoku, Pavelku odvolal už tři minuty před koncem. Brno třikrát zkoušelo trefit prázdnou branku, ale neuspělo. Čiliak ale druhý gól nepustil a Kometa duel vyhrála.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:
HC Kometa Brno - Mountfield Hradec Králové 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 21. Mueller (Zaťovič, P. Holík), 54. Muller z trestného střílení - 29. Kukumberg (Nedvídek). Rozhodčí: Hodek, Pražák - Hynek, Špůr. Vyloučení: 4:4, navíc Štencel - Zámorský oba 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 7700 (vyprodáno). Stav série: 3:0.
Brno: Čiliak - O. Němec, Baranka, Štencel, Gulaši, Z. Michálek, Bartejs, Malec - Mueller, P. Holík, Zaťovič - M. Erat, J. Hruška, Orsava - Vondráček, L. Čermák, Dočekal - Köhler, Kusko, Mallet. Trenéři: L. Zábranský, Horáček a Pokorný.
Hradec Králové: J. Pavelka - Zámorský, Linhart, Nedomlel, Cibulskis, F. Pavlík, Graňák, Štindl - Smoleňák, Rákos, M. Chalupa - Vincour, Cingel, R. Pavlík - Paulovič, Bičevskis, Miškář - Vopelka, Kukumberg, Nedvídek. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín