Hlavní obsah

Mueller zařídil Kometě mečbol. Emotivní okamžik, play off si užívám, svěřil se americký kanonýr

Čestmír FolkSport.czPrávo

Hokejisté Hradce Králové odehráli ve třetím čtvrtfinálovém utkání extraligového play off v Brně proti Kometě mnohem lepší partii než předtím na svém ledě, avšak po dramatické bitvě nakonec 1:2 padli a jsou tak krok od vyřazení.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Peter Mueller se postaral o obě branky

Článek

Vedení 3:0 na zápasy a postupový mečbol zařídil obhájcům titulu dvěma góly americký kanonýr Peter Mueller. Vítěznou trefu zaznamenal šest minut před koncem z trestného střílení za nedovolený zákrok Pavlíka na Erata. „Jsem hrozně rád, že se mi povedlo moje první střetnutí v českém play off před brněnským publikem rozhodnout. Strašně si to užívám," svěřil se Mueller.

Připustil ovšem, že vstup do utkání nemělo jeho mužstvo zdaleka tak oslnivý jako v předchozích duelech na východě Čech. „Zápas byl hodně vyrovnaný, my jsme byli v závěru šťastnější," má radost.

Předpokládal, že na trestné střílení půjde faulovaný Erat. „Myslel jsem, že taková jsou pravidla. Najednou jsem ale zaslechl od trenérů svoje jméno. Pochopil jsem, že je to jinak. Snažil jsem se maximálně soustředit. Přemýšlel jsem, jak soupeřova brankáře zaskočit," líčí. V hradecké brance tentokrát stál Jaroslav Pavelka, který nahradil Maxwella. „Nedal mi moc prostoru. Ale mezírku jsem přece jen našel. Byl to pro mě hodně emotivní okamžik," tvrdí Mueller.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Lukáš Cingel z Hradce Králové, Michal Gulaši z Brna a brankář Brna Marek Čiliak.

Krotí však předčasnou euforii. „Čeká nás teď jednoznačně nejtěžší střetnutí. Věřím ale, že si sobotní večer užijeme," říká natěšeně.

Gólman Mountfieldu Jaroslav Pavelka naopak netají velké zklamání. „Podali jsme jednoznačně nejlepší výkon v sérii. S kluky jsme si po domácích porážkách sedli a řekli jsme si, že musíme být stoprocentně koncentrovaní. Už jsme se nechtěli po odpískání rozptylovat strkanicemi. To se nám dařilo, navíc jsme výrazně přidali na obětavosti. Nakonec bohužel rozhodlo trestné střílení. V základní části jsem Muellerovi v Brně nájezd chytil. Tentokrát se mu povedlo zvednout puk výš," litoval.

Hradečtí se ovšem ještě nevzdávají. „Uděláme všechno pro to, abychom sérii vrátili ještě k nám. Stav 0:3 na zápasy ještě nikdo nikdy neotočil, tak máme šanci být první," usmívá se Pavelka.

Také kouč Mountfieldu Tomáš Martinec věří, že se jeho celku povede čtvrtfinále ještě zdramatizovat. „Třetí zápas nevyhrál lepší, ale šťastnější tým. Takže se zase dobře připravíme a zabojujeme v sobotu o to, aby se hrálo ještě i v naší hale," předsevzal si.

Reklama