Hlavní obsah

Mertensová - Vondroušová 4:6, 6:7Skvělé! Vondroušová přemohla nasazenou soupeřku, postup vydřela i Plíšková

Praha
Aktualizováno

Rozjetá Markéta Vondroušová napodobila Petru Kvitovou a ze třetího kola turnaje v Miami postoupila dál, když udolala šestnáctou nasazenou Belgičanku Elise Mertensovou 6:4, 7:6. Do dalších bojů postoupila po obrovské bitvě i Karolína Plíšková. Ta vydřela postup přes Francouzku Alize Cornetovou po dvou hodinách a 39 minutách po setech 6:7, 6:1, 6:4.

Foto: Jim Rassol, ČTK/AP

Tenistka Karolína Plíšková slaví v Miami další výhru. Tentokrát porazila Alize Cornetovou z Francie.

Článek
Fotogalerie

Devatenáctiletá Vondroušová má stále možnost minimálně zopakovat úspěšné tažení z předchozího velkého turnaje v Indian Wells, kde vypadla až ve čtvrtfinále.

Po Lotyšce Jeleně Ostapenkové další nasazenou hráčku a spolu s vítězstvím v prvním kole nad krajankou Barborou Strýcovou ještě na Floridě neztratila set. V zápase se světovou čtrnáctkou sice 59. hráčka žebříčku pětkrát ztratila servis, z toho při podání na ukončení zápasu za stavu 5:4 v druhém setu, sama ale proměnila šest brejkbolů. Zkrácenou hru i díky nevynuceným chybám favorizované soupeřky ovládla mladá Češka hladce 7:1.

Foto: Joel Auerbach, ČTK/AP

Elise Mertensová z Belgie při utkání s Markétou Vondroušovou v Miami.

„Chvílemi hodně foukalo a na podání obou hráček to bylo znát. Maky se s podmínkami dokázala vypořádat lépe než soupeřka. Ta sice hrála hodně nepříjemně, ale Maky byla na kurtu lepší hráčkou a nakonec to potvrdila, když zápas dotáhla do vítězného konce," pochvaloval si Jan Hernych, trenér Vondroušové.

V zápase o čtvrtfinále Vondroušovou čeká Němka Tatjana Mariaová, která zvítězila nad obhájkyní titulu Sloane Stephensovou z USA po setech 6:3, 6:2.

Plíšková zvládla drama

Postup slaví i Karolína Plíšková. Turnajová pětka se na něj ale pořádně nadřela. První sadu totiž vyhrála ve zkrácené hře Francouzka Cornetová, 53. hráčka světa. Česká tenistka sice vedla v tiebreaku 3:1, ale od té chvíle bodovala jen soupeřka a set získala ve svůj prospěch.

Ve druhé sadě vládla na kurtu světová sedmička Plíšková. Vedla 5:0 a Francouzka byla ráda, že se jí povedlo odvrátit potupného kanára. Nakonec to sice dokázala, ale po výsledku 6:1 šel zápas do rozhodujícího dějství.

Foto: Jim Rassol, ČTK/AP

Česká tenistka Karolína Plíšková vydřela v Miami postup přes Francouzku Alize Cornetovou.

Ve třetím se ukázala být klíčovou hned třetí hra, kdy Plíšková vzala po obrovské tahanici soupeřce podání. Jelikož pak při svém podání nezaváhala, získala sadu v poměru 6:4 a může se také těšit z postupu.

"Myslím, že to byl dobrý zápas od nás obou. Důležité bylo, že jsem se nevzdala a zůstala v zápase i po vyčerpávajícím prvním setu," řekla Plíšková o úvodní sadě, jež trvala přes hodinu. "Poté jsem se zlepšila Věděla jsem, že to dnes bude hodně o mně, což se také stalo. Ale ona také začala dělat chyby, které v prvním setu nedělala," dodala sedmadvacetiletá česká hráčka, jež o dva roky starší Francouzku porazila potřetí za sebou.

O čtvrtfinále se Plíšková střetne s Julií Putincevovou z Kazachstánu, kterou zdolala v prvním utkání sezony na cestě za triumfem na turnaji v Brisbane. "Tam jsem ji porazila, i když jsem nehrála dobře. Bude to podobné jako dnes. Také ona hraje forhend s horní rotací a plochý bekhend. Dobře brání od základní čáry, takže to bude těžké, ale zase to bude hlavně o mém výkonu," dodala česká tenistka.

Turnaj v Miami
Ženy (dotace 9 035 428 dolarů):
Dvouhra -  3.kolo:
Vondroušová (ČR) - Mertensová (16-Belg.) 6:4, 7:6 (7:1)
Plíšková (5-ČR) - Cornetová (Fr.) 6:7 (3:7), 6:1, 6:4
Putincevová (Kaz.) - Sevastovová (11-Lot.) 1:6, 6:2, 6:3
Wang Ja-fan (Čína) - Collinsová (25-USA) 7:5, 6:1
Halepová (2-Rum.) - Hercogová (Slovin.) 5:7, 7:6 (7:1), 6:2
V. Williamsová (USA) - Kasatkinová (14-Rus.) 6:3, 6:1
Mariaová (Něm.) - Stephensová (USA) 6:3, 6:2
Muži (dotace 9 314 875 dolarů):
Dvouhra - 3. kolo:
Isner (7-USA) - Ramos (Šp.) 7:5, 7:6 (8:6),
Edmund (19-Brit.) - Raonic (12-Kan.) 6:4, 6:4
Bautista (22-Šp.) - Fognini (15-It.) 6:4, 6:4
Basilašvili (17-Gruz.) - Haase (Niz.) 7:6 (7:3), 6:3
Djokovič (1-Srb.) - Delbonis (Arg.) 7:5, 4:6, 6:1
Čorič (11-Chorv.) - Chardy (Fr.) 6:7 (2:7), 6:2, 6:3
Kyrgios (27-Austr.) - Lajovič (Srb.) 6:3, 6:1
Auger-Aliassime (Kan.) - Hurkacz (Pol.) 7:6 (7:5), 6:4

Reklama