Hlavní obsah

Třinec smetl Vítkovice a slaví postup do semifinále. Liberec v Boleslavi podruhé nezaváhal

rjm, panSport.cz
Aktualizováno

Hokejová extraliga zná druhého semifinalistu. Kometu Brno doplnil Třinec, který si stejně hladce jako obhájce titulu poradil 4:0 na zápasy s Vítkovicemi, když dnešní duel vyhrál 4:2. Ve druhém pondělním zápase nezaváhal vítěz základní části Liberec, který napravil nedělní porážku, Mladou Boleslav porazil na jejím ledě 3:2 a v sérii se ujal vedení 3:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jaroslav Vlach a Jan Ordoš, oba z Liberce, se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Porážka znamená konec sezony. S tímto vědomím šli hokejisté Vítkovic do čtvrtého zápasu série s Třincem. A začali výborně. Už v 3. minutě poslal domácí do vedení Šimon Stránský, který byl jediným střelcem Vítkovic i v nedělním duelu. Euforie fanoušků však nevydržela dlouho.

O necelé čtyři minuty později totiž překonal Patrika Bartošáka Vladimír Svačina. A to zdaleka nebylo vše. Uplynuly další tři minuty a Oceláře poslal z přesilové hry do trháku Petr Vrána. Aby byl šok domácích úplný, přidal třetí úder do jejich sebevědomí opět z přesilové hry Erik Hrňa.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva brankář Šimon Hrubec z Třince a útočník Vítkovic Jan Schleiss.

Naději dala domácím 27. minuta, kdy Hrubce zaskočila střela Jana Schleisse, která se od tyče odrazila do zad třineckého gólmana a následně do branky. Definitivní jistotu dala hostům 50. minuta, kdy přesilovou hru 5 na 3 využil David Cienciala a zvýšil na 4:2. Skóre na konečných 5:2 uzavřel při power play domácích Ethan Werek.

Pro Vítkovice sezona skončila, Třinec doplnil v semifinále Kometu Brno.

Liberec další překvapení nepřipustil

I do druhého zápasu na domácím ledě vstoupili lépe hokejisté Mladé Boleslavi, které poslal v 11. minutě do vedení z přesilové hry Martin Procházka. Scénáře nedělního utkání se drželi i hosté, když se o vyrovnání postaral v 19. minutě Marek Kvapil.

Ve druhé třetině měli více ze hry Bílí Tygři, domácí tým však držel spolehlivý Gasper Krošelj, který zlikvidoval všech šestnáct třel Liberce.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Martin Látal (vpravo) z Mladé Boleslavi a Libor Hudáček z Liberce.

Rozhodující moment zápasu přišel v 52. minutě, kdy hosté během 45 sekund vsítili díky Tomáši Havlínovi a Jaroslavu Vlachovi dvě branky a odskočili do dvoubrankového vedení.

Domácí ještě stihli utkání v power play díky brance Šťastného v 59. minutě zdramatizovat, vyrovnat však už ani přes obrovský tlak nedokázali. Páté utkání se hraje na ledě Bílých Tygrů.

Hokejová extraliga, čtvrtfinále play off, 4. zápasy
Vítkovice–Třinec 2:5
Branky: 3. Stránský, 27. Schleiss – 7. Svačina, 10. Vrána, 16. Hrňa, 49. Cienciala, 60. Werek
stav série: 0:4
Mladá Boleslav–Liberec 2:3
Branky: 12. Procházka, 59. Šťastný – 19. Kvapil, 52. Havlín, 52. Vlach
stav série 1:3

Reklama