Hlavní obsah

Byl jsem mnohem lepším jezdcem, když jsem byl po párty, tvrdí mistr světa ve formuli 1

Praha

Mejdany, opilství, kocovina. Byly doby, kdy tohle bylo pravidelnou součástí denního rytmu mistra světa formule 1. Kimi Räikkönen tvrdí, že díky nejrůznějším oslavám se pak během závodů více soustředil a byl mnohem lepším jezdcem. „Mně to tehdy připadalo normální,“ přiznal málomluvný Fin.

Foto: Profimedia.cz

Kimi Räikkönen.

Článek

O tom, že se rád napije alkoholu, se v minulosti už hodně diskutovalo. Finský jezdec se však k tomu nějak příliš nehodlal vyjadřovat. Teprve nedávno se Kimi Räikkönen rozhodl, že se o své slabosti rozpovídá a prozradí, jak mu nejrůznější mejdany pomohly k tomu, aby byl lepším jezdcem.

„Často se z toho dělala legrace. Ve skutečnosti si ale myslím, že to je více pravdivé než žertovné. Často jsem totiž jezdil lépe, když jsem si mezi závody dělal, co jsem chtěl, než když jsem se nebavil a nepil,“ prohlásil Räikkönen na webu Formula 1. Důkazem toho prý je období před šesti lety, kdy mezi závody hodně holdoval alkoholu.

Během třítýdenní pauzy, mezi závody v Bahrajnu a Španělsku se účastnil mnoha akcí a poté dojel ve velké ceně druhý. „Vždy jsem si říkal, že když jste více uvolněný, tak pak musíte vynaložit více úsilí a více se koncentrovat na trati, protože si nejste úplně jistí. Výsledky jsou pak lepší.“

„Z venku to vypadá asi trochu zvláštně, ale mě to tehdy připadalo normální,“ dodal Räikkönen. Devětatřicetiletý jezdec Alfy Romeo se nyní připravuje se svým týmem na nedělní Velkou cenu Bahrajnu, a když má zrovna pauzu, tak čas už netráví na mejdanech, ale je se svou manželkou a dětmi.

Reklama