Hlavní obsah

Svérázný způsob protestu fanoušků: Baníku budou v Karviné fandit výhradně ženy a děti

Svérázný způsob protestu proti distribuci vstupenek na derby mezi Karvinou a Baníkem (pátek 29. března od 18 hodin) vymysleli ostravští fandové. Povinnou pětiprocentní kvótu lístků, kterou pořádající klub hostujícím fanouškům uvolnil, rozdělí mezi baníkovské fanynky a děti. Ostatní příznivci, kteří do Karviné přijedou, budou fandit za branami stadionu.

Foto: Profimedia.cz

Fanoušci Baníku Ostrava

Článek

„Dané množství nemůže ani zdaleka uspokojit naši potřebu, a tak jsme stáli před rozhodováním, jak s touto situací naložit. Do Karviné pojedeme všichni a ve vyčleněném sektoru budou barvy Baníku hájit naše ženy a děti, o které mají tak často strach fotbaloví funkcionáři i politici a kteří všem dokážou, že se o ně opravdu bát nemusejí – ba právě naopak. O řízení atmosféry a dozor se budou starat také naše ultrasky. Chlapi, kteří už mají občanku, jim pak budou krýt záda zpoza plotu, kam se stále pokoušíme zajistit improvizovaný přenos zápasu, jelikož snaha o zřízení velkoplošné obrazovky se nesetkala s pochopením," uvádějí na svých webových stránkách ostravští ultras.

Baník požádal karvinský klub o celou tribunu za brankou tak, jako v posledním vzájemném utkání na karvinské půdě, pořádající klub to ale prý označil za nerealizovatelné. „Jelikož Baníku byl na páteční derby v Karviné přidělen minimální možný počet vstupenek, jejich distribuce, stejně jako v jiných obdobných případech probíhala výhradně v režii baníkovských fanoušků," oznámil Baník.

A důvod, proč Karvinští tentokrát nevpustí více fanoušků hostí? Podle vyjádření Karviné jím je navyšující se počet držitelů permanentek a klubových partnerů.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Radost v podání fotbalistů Baníku Ostrava.

„Z důvodu vysokého zájmu našich obchodních partnerů o vstupenky na toto utkání nemohl klub uspokojit zájem hostujícího Baníku Ostrava o 856 vstupenek, což představovalo všechny sektory tribuny E. V nejvyšší soutěži se náš klub pohybuje již třetí sezonu a každoročně narůstá počet držitelů permanentek, kteří vyhledávají zajímavá místa stadionu, a tudíž několik stovek z nich drží permanentky právě v sektorech E2 až E4. Pro letošní sezonu navíc klub navázal spolupráci s celou řadou nových významných obchodních partnerů, kteří mají smluvně sjednanou distribuci vstupenek na vybraná utkání. Přestože je kapacita stadionu maximálně zaplněna takzvaně místními, jsme si jisti, že fanoušky hostujícího týmu zahlédneme i uslyšíme, protože v Karviné jsou fandové Baníku zastoupeni v hojném počtu," stojí v prohlášení MFK Karviná.

Reklama

Související témata: