Hlavní obsah

Šrámů na duši z debaklu v Anglii se Šilhavý jen tak nezbaví. Před Brazílií je pod tlakem

Praha
Aktualizováno

Zkouška odolnosti po všech směrech. Fotbalová reprezentace v pátek vyfasovala v premiéře kvalifikace ME 2020 rekordní pětigólový debakl v Anglii. Rehabilitovat by se národní tým měl proti dalšímu gigantovi, Brazílii. „Výsledek z Wembley je hrozivý. Tlak na nás i na mě osobně je proto veliký, což představuje nezaplatitelné zkušenosti,“ líčí trenér Jaroslav Šilhavý své pocity před úterním přípravným duelem v pražském Edenu.

Trenér Šilhavý před zápasem s Brazílií Video: Sport.cz

 
Článek

Noc po debaklu byla hodně dlouhá. Z Londýna domů fotbalisté letěli až druhý den, teď se v rychlosti musejí nachystat na kanárky.

Šrámy na duši ovšem zůstávají. V případě trenéra určitě. „Ještě je mám tam někde zaseklé," usmívá se Jaroslav Šilhavý hořce.

„Tvrdil jsme, že by nás atmosféra ve Wembley neměla ovlivnit. Když jsem se pak ale ohlížel, nervozita určitě hrála roli, čímž nás neomlouvám," přemítá kouč.

Nejde vzpomínat na minulé zápasy

Brazilci jsou od víkendu v Praze, před národním týmem stojí další velká výzva.

„Nejde vzpomínat na minulé zápasy. Musíme se hned oklepat a poučit se. A že zápas v Anglii byl velmi poučný... Může nás posunout dál, teď nás čeká další takový. Oba soupeři jsou si hodně podobní, takže páteční utkání nám směrem k Brazílii mohlo hodně ukázat," poukazuje Šilhavý.

Proti pátečnímu duelu plánuje v základní sestavě čtyři změny, chytat by měl znovu Pavlenka.

Jednou ze změn by mělo být zařazení stopera a bývalého kapitána Marka Suchého.

„Je docela těžké jít po takovém debaklu zrovna na Brazilce... Hrát otevřeně by proti nim byla sebevražda, ale pár věcí z Anglie chceme změnit. Určitě třeba být víc na balonu," avizuje obránce Basileje.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články