Hlavní obsah

Plzeň - Olomouc 2:0Stav série 3:2Mečbol vydřela Plzeň, je jedinou výhru od semifinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
42. Pour 1 : 0
56. Allen 2 : 0
Záznam online reportáže

lik, vapČTKSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté Plzně zvítězili v pátém utkání čtvrtfinále play off extraligy nad Olomoucí 2:0, ujali se vedení v sérii 3:2 a jediná výhra jim chybí k účasti v semifinále play off extraligy. Rozhodující okamžik přišel na počátku třetí třetiny, kdy otevřel skóre Jakub Pour. Vítězství pojistil bek Conor Allen, jenž u Pourova gólu asistoval. Nulu vychytal Dominik Frodl. Série pokračuje ve čtvrtek od 17:00 v Olomouci.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Z gólu se radují hráči Plzně (zleva) Jaroslav Kracík, Nick Jones (vzadu), Connor Allen, Miroslav Indrák a střelec branky Jakub Pour.

Článek
Fotogalerie

V utkání se sice hodně dlouho čekalo na první gólový zásah, ale i tak se měli příznivci nač dívat. Škoda byla směrem dopředu aktivnější, jenže Hanáci pozorně bránili a nepouštěli ji do větších příležitostí. I proto sami výrazně zahrozili jako první - po přečíslení tří na dva dorážel z bekhendu do odkryté branky Jergl, ale o hodně minul.

Ve 12. minutě přišla odpověď Eberleho, kterého vychytal betonem gólman hostů Konrád. Západočeši pak přes Němcovu šanci nevyužili první početní výhodu, ale stejně si vedli i hosté, v jejichž dresu byl opět střelecky aktivní Jergl. Na plzeňského brankáře Frodla pak nevyzrál ani Galvas.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Petr Kodýtek z Plzně a Petr Strapáč z Olomouce.

Podobný obrázek přineslo i druhé dějství, jen s tím rozdílem, že Hanáci s přetrvávajícím remízovým stavem získávali čím dál pevnější půdu pod nohama. Přečkali bez úhony Nedorostovu šanci, další oslabení i Preisingerovu možnost a poté přišla jejich povedená pasáž. Skladaný ale neuspěl a Kolouch v 36. minutě orazítkoval horní tyč.

Důležitý první gól dal po 76 vteřinách třetí třetiny Pour, jenž byl na konci povedené souhry a usměrnil za Konráda Allenovu přihrávku. Vyrovnat mohl v oslabení Strapáč, domácí obrana ale nebezpečí na poslední chvíli zažehnala.

V 53. minutě měl zvýšení náskoku na holi Indrák, jenže Konrád byl proti. A vzápětí přišla krizová chvilka pro domácí, když současně putovali na trestnou lavici obránci Allen s Moravčíkem. Olomoučtí se však místo vyrovnání přesilovkou protrápili. Stihli připravit parketu jen pro Nahodila, jemuž ale rána nesedla.

Kolouch navíc přesilovku zkrátil o 12 vteřin zbytečným faulem a Allen půl minuty poté, co se vrátil do hry, povedenou ranou přidal druhý gól a pojistil mečbol. Více než tři minuty před vypršením základní doby sáhli hosté ke hře bez gólmana. Jergla vychytal Frodl a uhájil tak první čisté konto kariéry ve vyřazovacích bitvách.

Ve čtvrtfinále je rozehrána ještě jedna partie. Liberce hraje s Mladou Boleslaví, Tygři vedou 3:1 na zápasy. Jistotu semifinále naopak už má Třinec, který porazil 4:0 Vítkovice. Stejným poměrem zdolala Kometa Brno Hradec Králové.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 5. zápas:
HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 42. Pour (Allen, Indrák), 56. Allen (Jan Kovář, Čerešňák). Rozhodčí: Pešina, Šír - Bryška, Tošenovjan. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 7268. Stav série: 3:2.
Plzeň: D. Frodl - Čerešňák, Moravčík, N. Jones, Allen, Vráblík, Pulpán - Gulaš, Jan Kovář, V. Nedorost - Indrák, Kracík, Pour - Stach, Preisinger, V. Němec - Eberle, Kodýtek, P. Straka. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, J. Galvas, Ondrušek, Dujsík, Švrček - Jergl, J. Knotek, Ostřížek - Irgl, Kolouch, J. Káňa II - Skladaný, Nahodil, Laš - Holec, Strapáč, Burian. Trenéři: Tomajko a Moták.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice