Hlavní obsah

Kvůli tomuhle momentu přišel! Plekanec se připravuje na psychoválku o extraligu

Vrátil se ze zámoří a rozjel to velkém. Jeden tým mu nestačil. Tomáš Plekanec si v základní části extraligy zahrál v dresu extraligové Komety, ve druhé nejvyšší soutěži to pak rozbalil po boku Jaromíra Jágra za kladenské Rytíře. Play off už ale odehrál pouze za Kladno, se kterým se prokousal až do baráže o extraligu. Teď už má Plekanec jen jediný cíl, dostat středočeský klub mezi elitu. Bitva začíná právě dnes. "Bude to psychoválka. Pro tenhle moment jsem si vybral první ligu," vyhlíží start Plekanec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Tomáš Plekanec během utkání Chance ligy v dresu HC Rytíři Kladno.

Článek

Kladno nečeká nic lehkého, zároveň ale rozhodně není bez šance na úspěch. Vždyť Rytíři v cestě za vysněným návratem vyřadili nejprve Přerov a pak vítěze základní části Chance ligy - Jihlavu. Jak si Jágr a spol. povedou? Právě Plekanec by mohl být trumfem, který může rozhodovat. I v šestatřiceti letech má chuť hrát hokej. A jde mu to náramně.

V deseti utkáních play off vstřelil čtyři branky a přidal jedenáct asistencí, má tedy úctyhodný průměr jeden a půl bodu na zápas. A pokud bude pokračovat v podobném tempu, mají se soupeři v baráži na co těšit.

Plekanec je na baráž pořádně nažhavený. Potvrdil to i jeho příspěvek na Instagramu, který měl silně motivační nádech. Zkušený útočník se projevil jako opravdový lídr. „Pro tenhle moment, pro tuhle šanci jsem si vybral 1. ligu - vrátit Kladno do extraligy..." neskrývá, co jej přilákalo do druhé nejvyšší soutěže.

„Bude to sportovní dvanáctizápasová ‚psychoválka'. Silnější bude nahoře v extralize. Hokej není jen NHL, MS nebo extraliga..., ale i tyhle nepopulární boje. I pro tyhle zápasy dřeme, zápasy o všechno, doslova," motivuje bývalý kapitán hokejové reprezentace Rytíře. „Jdeme do toho," burcuje.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Zleva Tomáš Plekanec a Jaromír Jágr z Kladna v úvodním duelu play off proti Přerovu.

Vzhledem k dosavadním výkonům forvarda a nasazení, které ukazuje, si mohou být fanoušci jistí, že Plekanec nehází prázdnými slovy a na ledě nechá všechno. Kladno startuje baráž v pátek na ledě Chomutova.

Reklama