Hlavní obsah

Podruhé bez Dočkala, poprvé bez bodů. Porážka s námi nezamává, ujišťuje Ščasný

Praha

Těsně před reprezentační přestávkou ještě absenci Bořka Dočkala přestáli a Olomouc těsně porazili. Druhý duel bez lídra týmu už byl pro fotbalisty pražské Sparty osudový. V Mladé Boleslavi padli a až v sedmém jarním kole ztratili vůbec první letošní body. „Nemyslím si, že by teď s námi měla jedna porážka zamávat. Dokonce jsem o tom přesvědčený,“ ujišťuje trenér Zdeněk Ščasný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér fotbalové Sparty Praha Zdeněk Ščasný.

Článek
Fotogalerie

Nepodali jste úplně špatný výkon. Jak se tedy vyrovnáte s první jarní porážkou?

Vyrovnat se s ní budeme muset... Příjemná není, prohráli jsme si zápas vlastně sami. Hlavně jsme nedokázali zopakovat výkon z první půle, po které jsme měli vést o dva, tři, čtyři góly. Náš výkon měl po reprezentační pauze velmi dobré parametry, jenže po přestávce začal upadat. Po inkasovaném gólu jsem čekal, že vývoj otočíme, ale my přestali hrát. Zaplatili jsme za dvě jediné chyby v zápase, což je až neuvěřitelné. Nejhorší pro mě je, že jsme v sobě nenašli sílu zápas otočit. I když jsem věděl, že porážka musí jednou přijít.

Když započítáme i přípravu, máte první porážku od prosince. Co s vámi může udělat?

Musíme si zápas v klidu rozebrat, připravit se na úterní pohár v Teplicích a další ligové kolo se Zlínem. Neprohráli jsme po žádném katastrofálním výkonu, i když druhý poločas už nebyl dobrý. Třeba v Liberci jsme vyhráli po nijak mimořádném výkonu. Zatřást by to s námi nemělo.

Nestraší vás přece jen podzim, kdy vás porážky nejednou srážely i pro další zápasy?

Jak už jsem nejednou zmiňoval, klíčový dopad na nás měly hlavně porážky v Plzni a v Olomouci. Na konci jsme ztratili deset bodů a dohrávali podzim v dezolátním stavu, ale už se k němu nechci vracet.

Jak moc vám chyběl zraněný Bořek Dočkal?

Je vynikající, takže nám chybí. Dokáže zklidnit hru i nachystat šanci. Ale poradit si s jeho absencí musíme, nemůžeme jen brečet, že chyběl. Nechtěli jsme riskovat další zhoršení jeho stavu, že bychom o něj přišli třeba na další dva měsíce. Vyhrál rozum. Myslím si, že šlo o dobrý tah.

Jak sestavu poznamenalo vytížení hráčů, kteří se vrátili z reprezentačních srazů?

V základu nebyli Hložek a Chipciu. Oba podali velmi dobrý výkon proti Olomouci, ale přijeli a měli s mužstvem pouze jeden hodnotný trénink. Důvod je tedy jasný. Oba působili unaveně, Chipciu víc.

Zaplatili jste i za riskantní rozehrávku brankáře Nity, že?

Neuvěřitelné, že kopl míč rovnou na hráče soupeře. Za stavu 1:1 trestuhodné.

A první inkasovaný gól?

Předcházelo mu pět hrubých chyb za sebou, což se nemůže stát. Podíleli se na nich Hanousek, Karlssson, pak Frýdek přenechal prostor pro Matějovského, Zahustel se nechal předběhnout, a nakonec se stopeři rozestoupili, místo aby šli k zakončujícímu Komličenkovi.

Reklama

Související témata: