Hlavní obsah

Slavia - Karviná 5:0Zahřívací půlhodina, pak jasný postup. Slavia nadělila Karviné bůra a je v semifinále

Pomsta se nekonala. Vlastně ani nemohla. Trenér Karviné František Straka, jehož před sedmi lety z lavičky Slavie vyštvali fanoušci, kteří mu neodpustili sparťanské srdce, do úterního čtvrtfinále fotbalového MOL Cupu postavil v Edenu víc než kombinovanou sestavu. Sešívaní po zahřívací půlhodině zvítězili vysoko 5:0 a s přehledem postoupili do semifinále.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Alexandru Baluta (vpravo) se raduje z druhého gólu Slavie.

Článek

Hosté podle předpokladů upřednostnili ligu, kde je čeká tuhý boj o záchranu. Opory v čele se stoperem Dreksou a útočníkem Wágnerem do Prahy ani nepřijely, v sestavě se objevil jediný muž, který hrál od začátku ve vítězném ligovém duelu s Ostravou (obránce Krivák). Výmluvný byl údaj o počtu startů základních sestav. Samotný kapitán Slavie Hušbauer jich má na kontě 256, tedy o 70 víc, než měla celá jedenáctka Karviné!

Přesto se velký outsider poměrně dlouho držel. Van Buren s Frydrychem spálili v úvodu obrovské šance, slávisté se poté odmlčeli. Probralo je až vážné varování hostů, kteří po hezké akci Bukatou nastřelili tyč. V 39. minutě jeden z karvinských obránců při snaze o odkop nechtěně přihrál Frydrychovi, který se z pěti metrů nemýlil. Do přestávky udeřili domácí ještě jednou, když se z hranice šestnáctky báječně trefil Baluta.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Alex Král ze Slavie se chystá atakovat Benjamina Čoliče z Karviné v utkání MOL Cupu.

Druhý poločas začal jako ten první. Hanlivými pokřiky fanoušků vůči kouči Strakovi. Ti ale brzy přeladili, s chutí oslavili třetí gól, který hlavou obstaral Van Buren. Vzápětí přidal čtvrtou branku Hušbauer a Eden vzýval „bůra". V 68. minutě vyslyšel ochozy Van Buren, který zblízka dorazil Pastornickým vyraženou ránu Traorého. Zápas se pak už jen dohrával.

Čtvrtfinále fotbalového poháru MOL Cupu:
Slavia Praha - MFK Karviná 5:0 (2:0)
Branky: 51. a 68. Van Buren, 39. Frydrych, 43. Baluta, 58. Hušbauer. Rozhodčí: Váňa - Fišer, Vitner. ŽK: Baluta - Dramé, Čolič. Diváci: 5749.
Slavia: Kovář - Frydrych, Ngadeu, Deli (67. Vlček), Zelený - Král, Traoré (72. Stoch) - Baluta, Hušbauer (63. Ševčík), Olayinka - Van Buren. Trenér: Trpišovský.
Karviná: Pastornický - Čolič, Krivák, Dramé (58. Rundič), Djordjevič - Suchan, Bukata - Galuška (57. Guba), Vlachovský (70. Lingr), Letič - Faško. Trenér: Straka.

Reklama