Hlavní obsah

Máme silný tým a tlačíme se do brány, libuje si pardubický Sýkora po třech výhrách

Chomutov

Devět bodů za tři hladká vítězství, čtrnáct nastřílených a jen dva obdržené góly ve třech zápasech. Nevídaná bilance zdobí hokejisty Pardubic v baráži. Díky ní zatím pevně drží první místo průběžné tabulky a mají skvělou pozici při své snaze o setrvání v extralize. Tak suverénní počínání posledního celku nejvyšší soutěže asi málokdo očekával.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Pardubic Petr Sýkora na archivním snímku.

Článek
Fotogalerie

Na ledě chomutovských Pirátů takticky hrající Východočeši dominovali v produktivitě a po dvou třetinách bylo rozhodnuto. „Tlačíme se do brány a snažíme se často střílet. Máme silný tým a na tom chceme stavět. Všechny tři zápasy jsme odmakali, ale je to pořád jen začátek," uvažoval pardubický kanonýr Petr Sýkora po vítězství 5:1. Cenil si zodpovědného výkonu mužstva na Kladně i v Chomutově. „Chtěli jsme venku urvat nějaké body a vezeme maximum, čeho jsme mohli dosáhnout. Na jednu stranu panuje spokojenost, jenže jsme zvládli jen tři kola z dvanácti," nepropadl Sýkora euforii.

Pardubičtí v baráži neuvěřitelným způsobem ožili. Přitom už od ledna věděli, že je čeká boj o existenci. „To, čím jsme si v sezoně až dosud prošli, nebylo nic příjemného a jednoduchého. Určitě nám vědomí blížících se barážových povinností nijak nepomohlo. Ale semkli jsme se a bojujeme," podotkl pardubický veterán. Výsledky jsou pro něj velkou vzpruhou. „Výhry vypadají sice jednoznačně, ale taky jsme se na ně nadřeli. Konečně jsme zúročili možnosti mužstva. Soupeři jsou zkušení a jistě neřekli poslední slovo. Očekávám od nich v další části soutěže velký odpor. Musíme se soustředit na každý další zápas, baráž bude ještě dlouhá," mínil Petr Sýkora.

V chomutovském táboře panovalo zklamání. „Pardubice byly v zásadě lepší po celý zápas. Potrestaly nás za nedůslednost. Nepohlídali jsme si první třetinu a dostali jsme góly z předbrankového prostoru," viděl příčinu domácího selhání útočník Ivan Huml. Už v pátek se hraje odveta v Pardubicích. „Pokud se výrazně nezlepšíme, tak prohrajeme znovu. Nemáme se na co vymlouvat, jde o všechno," podotkl zkušený forvard.

Reklama

Související témata:
  3 : 2 Třinec - Pardubice 3 : 2 přestávka Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice