Hlavní obsah

Basketbalistky KP Brno odvrátily proti Žabinám i druhý mečbol

O soupeři basketbalistek USK Praha v ligovém finále se rozhodne až v nejzazším termínu. Královo Pole dnes odvrátilo v brněnské semifinálové sérii i druhý postupový mečbol Žabin a po vítězství 66:57 v soupeřově hale vyrovnalo stav na 2:2. Obhájkyně stříbra navíc získaly zpět domácí výhodu, protože rozhodující duel se v sobotu odehraje na jejich palubovce.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Žabiny, které hrály finále naposledy v roce 2014, ani na druhý pokus nedokázaly sérii ukončit. V prvním poločase ještě zlikvidovaly devítibodovou ztrátu a prvním košem po změně stran šly do vedení 30:28, pak ale přes šest minut nedokázaly skórovat. Soupeř za tu dobu nastřílel třináct bodů a Žabinám už se do zápasu nepovedlo vrátit.

Královopolské basketbalistky přinutily soupeře k 21 ztrátám, což byl při jejich pouhých deseti chybách rozhodující ukazatel. Střelecky táhla vítězný tým Lenka Bartáková, autorka 19 bodů.

Semifinále play off basketbalové ligy žen - 4. zápas:
Žabiny Brno - KP Brno 57:66 (10:14, 28:28, 38:48)
Nejvíce bodů: Dudášová a Matuzonytéová po 12, Adamcová a Vacková po 10 - Bartáková 19, Sládková 11, E. Kopecká 9. Stav série: 2:2.

Reklama

Související témata: