Hlavní obsah

S Williamsem běží maraton, s Mercedesem zajíždí talentovaný nováček nejrychlejší časy

Sáchir/Praha

George Russell, nováček ve formuli 1, to vůbec nemá jednoduché. V dosavadních dvou velkých cenách dojel na posledním a předposledním místě a nějaké větší zlepšení Williamsu je zatím v nedohlednu. Talentovaný mladík přesto není frustrovaný. Náladu mu navíc tento týden zlepšil Mercedes, se kterým testoval v Bahrajnu, kde zajel i nejrychlejší čas ze všech.

Foto: Profimedia.cz

George Russell.

Článek

Monoposty týmu Williams dojely v obou velkých cenách na posledních dvou místech. Stáj neměla na předsezonní testy včas hotový vůz a nyní při závodech nemá stále dostatek náhradních dílů. Jezdci tak musí být během tréninků, kvalifikace i závodů opatrní. „Hodně zaostáváme,“ přiznal George Russell, jezdec týmu na webu motorsport-total.com.

„Je to jako maraton, ve kterém jste odstartovali o dvacet až třicet minut později. Můžete ho klidně umět zvládnout za dvě hodiny. Stejně vám to nepomůže, i když poběžíte stejně rychle jako ti nejlepší,“ vysvětloval talentovaný mladík, který se snaží zatím nepropadat panice a závody bere jako testování.

Tento týden, po Velké ceně Bahrajnu, si jednadvacetiletý Brit navíc zlepšil náladu Na okruhu v Sáchiru jako člen juniorského týmu Mercedesu testoval s vozem této stáje, a dokonce ve středu zajel nejrychlejší čas ze všech. „Časy v testech sice zas tak moc neznamenají, ale je to vždy příjemný zážitek být na vrcholu časomíry,“ prohlásil nováček ve formuli 1.

„Byl to velmi produktivní den. Tým se se dozvěděl hodně věcí, které mu pomohou posunout se vpřed. Stejné je to i u mě. Také jsem se mnoho naučil a snad mi to pomůže zlepšit se,“ uzavřel úřadující šampion formule 2, který si dal letos za cíl hlavně si zvyknout na monopost formule 1.

Reklama