Hlavní obsah

Olomouc - Karviná 3:2Hanáci se drží těsně za první šestkou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Jemelka 1 : 0
9. Budínský 1 : 1
42. Falta 2 : 1
55. Lingr 2 : 2
61. Yunis 3 : 2
Záznam online reportáže

Olomouc

Fotbalisté Olomouce v 27. kole první ligy porazili 3:2 Karvinou a zvítězili v šestém z osmi dosavadních jarních kol. Skóre otevřel Václav Jemelka a po vyrovnávací brance hostujícího Lukáše Budínského vrátil domácím vedení Šimon Falta. Po pauze srovnal Ondřej Lingr, ale výhru Sigmě zajistil Jakub Yunis. V tabulce je Olomouc sedmá o jediný bod za šestou Mladou Boleslaví, která drží poslední příčku ve skupině o titul a poháry. Karviná je předposlední.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Václav Jemelka (vlevo) z Olomouce střílí první gól. Vpravo je braknář Karviné Martin Berkovec.

Článek

Sigma vstoupila do utkání nejlépe jak mohla. Hned v druhé minutě hry se po Faltově rohovém kopu dostal míč k Jemelkovi, který jej z bezprostřední blízkosti poslal za bezmocného Berkovce. Odpověď Karviné však přišla jen o chvíli později. Domácí nechali na středu hřiště až příliš volného prostoru Budínskému, jehož přízemní střela z 20 metrů zamířila přesně k levé tyči.

Hosté se po vyrovnání stáhli do pevného bloku a míč na svých kopačkách drželi častěji hráči Olomouce. Karvinská obrana je však do žádné vážnější šance nepustila a pro Berkovce se tak nejvíce nebezpečný stal nepovedený Texlův centr, který se nepříjemně stáčel k zadní tyči. Hostující brankář si se situací poradil a vytěsnil míč mimo.

Oba týmy ještě v prvním poločase dostaly příležitost v podobě přímého volného kopu ze zajímavé pozice. Budínského střela sice přeletěla zeď, ale postrádala razanci a Buchta na ní dosáhl. Naopak Falta zakroutil míč přímo do šibenice a poslal Sigmu opět do vedení.

Karviná začala druhý poločas aktivně a brzy se dočkala vyrovnání. V 52. byl ještě v minisouboji Lingra s Buchtou úspěšnější olomoucký brankář, o tři minuty později se ale Lingr dostal ke střele z hranice velkého vápna a poslal míč nechytatelně do sítě.

Ofenzivně vedené utkání pokračovalo i nadále. Olomouci se po jednom z rohových kopů povedlo vrátit míč zpět do vápna a povedený centr Sladkého si našel Yunis a nechytatelnou hlavičkou poslal domácí Sigmu potřetí v zápase do vedení.

Karviná se v závěru zápasu dostala do několika nebezpečných závarů před brankou domácích a konkrétně Suchan s Wágnerem měli míč dvakrát zajímavě na hlavě. Za Buchtova záda se jim ho ale dostat nepodařilo a hosté tak už potřetí v zápase nesrovnali.

Fotbalová liga - 27. kolo:
Sigma Olomouc - MFK Karviná 3:2 (2:1)
Branky: 2. Jemelka, 42. Falta, 61. Yunis - 9. Budínský, 55. Lingr. ŽK: 48. Yunis - 41. Záhumenský. Rozhodčí: Pechanec - Kubr, Vaňkát. Diváci: 4145.
Olomouc: Buchta - Sladký, Štěrba, Jemelka, Vepřek - Texl (62. Lalkovič), Kalvach, Plšek, Falta - Dvořák (88. Polom), Yunis (70. Nešpor). Trenér: Jílek.
Karviná: Berkovec - Čolič, Dreksa (67. Bukata), Rundič, Záhumenský - Smrž, Budínský - Guba (75. Letič), Lingr (87. Suchan), Ba Loua - Wágner. Trenér: Straka

Reklama

Související témata: