Hlavní obsah

Č. Budějovice - Pardubice 3:4Pardubice zvítězily i v Budějovicích a suverénně vedou baráž

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Schaus 0 : 1
20. Mandát 0 : 2
21. Doležal 1 : 2
31. P. Sýkora 1 : 3
40. Plášil 2 : 3
42. Marosz 2 : 4
45. Novák 3 : 4
Záznam online reportáže

České Budějovice

V pátém kole hokejové baráže o extraligu zvítězily Pardubice v Českých Budějovicích 4:3. Východočeši tak zatím v soutěži získali maximální počet 15 bodů, zato Motor zůstává v tabulce na posledním místě.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Hráči Pardubic se radují z gólu proti Českým Budějovicím. Vpravo Brian Ihnacak.

Článek

Jihočeši začali zápas s chutí a v úvodu byli nebezpečnější. Jenže Pardubice se tlaku domácího mužstva ubránily a postupně se také začaly dostávat do šancí.

Vše důležité v první třetině hosté stihli až v její závěrečné pasáži. Nejprve využili první vyloučení Motoru, když se gólově se štěstím prosadil Schaus. Vzápětí dostaly výhodu početní převahy i České Budějovice. Ale Pardubice udeřily i v oslabení a čtyři vteřiny před sirénou skóroval Mandát.

Foto: ČTK

Souboj před pardubickým brankářem Ondřejem Kacetlem.

Domácím zůstala část přesilové hry i do úvodu druhé třetiny. A Motor dokázal početní převahu využít, když po Babkově přihrávce snížil Doktor. Pardubice však v polovině zápasu odskočily opět do dvoubrankového vedení. Na levé straně se uvolnil kanonýr Sýkora a z velkého úhlu prostřelil Strmeně. České Budějovice v závěru druhé části opět snížily na rozdíl jednoho gólu. Do konce třetiny chybělo 20 vteřin, když skóroval Plášil.

Přetahovaná pokračovala i v úvodu třetí části. České Budějovice v prvních desítkách vteřin zatlačily soupeře, ale neproměnily žádnou šanci. Naopak Pardubice z prvního útoku přidaly čtvrtý gól. Dvoubrankový náskok jim však nevydržel dlouho, ve hře čtyři na čtyři skóroval domácí útočník Novák. Do konce utkání se už těsný stav nezměnil a Pardubice tak tříbodový zisk uhájily i v pátém zápase baráže.

5. kolo baráže o hokejovou extraligu:
ČEZ Motor České Budějovice - HC Dynamo Pardubice 3:4 (0:2, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 21. Z. Doležal (Babka, Bradley), 40. Plášil (Kachyňa, J. Doktor), 45. M. Novák (Kutlák, Plášil) - 19. Schaus (Rolinek), 20. Mandát (Machala), 31. P. Sýkora, 42. Marosz (J. Kloz, Perret). Rozhodčí: Hradil, Bejček - Bryška, Lederer. Vyloučení: 3:6, navíc Karabáček - Eklund oba 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 6421 (vyprodáno).
Č. Budějovice: Strmeň - M. Jandus, Vydarený, V. Prospal ml., Kutlák, Kachyňa, Plášil - Z. Doležal, Bradley, Karabáček - Endál, Gilbert, M. Novák - M. Čermák, M. Heřman, R. Přikryl - Babka, J. Doktor, Šimánek - Dančišin. Trenéři: V. Prospal st., Totter a S. Hrubec.
Pardubice: Kacetl - Holland, Eklund, Schaus, J. Mikuš, J. Zdráhal, Budík, Porseland - P. Sýkora, Ihnacak, M. Kratochvil - Hovorka, Mandát, Rolinek - L. Horký, Poulíček, Machala - J. Kloz, Marosz, Perret. Trenéři: Lubina, Čáslava a R. Král.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice