Hlavní obsah

Plzeň - Třinec 3:4Stav série 2:2Třinec vyhrál v Plzni i podruhé, domácí ochromil dvěma góly během devíti vteřin

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Pulpán 1 : 0
25. Chmielewski 1 : 1
25. Werek 1 : 2
27. Hrňa 1 : 3
29. Němec 2 : 3
31. Werek 2 : 4
47. Pour 3 : 4
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Třince dokázali vyhrát v semifinále extraligového play off na ledě Plzně i podruhé, tentokrát 4:3, a srovnali stav série na 2:2 na zápasy. Oceláři o svém pondělním triumfu rozhodli čtyřmi góly ve druhé třetině, jejich první dvě trefy, které Západočechy ochromily, od sebe dělilo pouhých devět vteřin. Pátý duel je na programu ve čtvrtek v Třinci.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Třinecká radost v Plzni.

Článek

Do sestavy Plzně se poprvé od 27. ledna, kdy si v zápase s Karlovými Vary zlomil ruku, vrátil osminásobný extraligový šampion Ondřej Kratěna, poprvé v semifinálové sérii naskočil do útoku Indiánů Stach, takže mimo sestavu zůstali forvardi Kantner a Denis Kindl. Oceláři se zase museli obejít bez v pondělí zraněného beka Rotha, takže v obraně musel zaskočit útočník Dravecký.

V opatrné první třetině byl o něco nebezpečnější Třinec, Vránu ale bleskovým přesunem vychytal brankář Frodl, který pak měl i štěstí, že Hrňa v ideální pozici zlomil při zakončení hůl. Třinec si hodně oddechl v 9. minutě, kdy jeho gólman Hrubec od zadního mantinelu namazal Strakovi. Tomu ale před zcela prázdnou bránou chvíli trvalo zpracovat puk, takže mu ho nakonec vracející se Hrňa odpálil do bezpečí.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva brankář Třince Šimon Hrubec a Milan Gulaš z Plzně ve čtvrtém semifinále..

Bezbrankový stav zlomil v úvodu druhé třetiny Pulpán, který parádní dělovkou od modré vymetl levý horní roh branky a poslal Plzeň do vedení. To ale Západočeši neudrželi ani dvě minuty, neboť Chmielewski se na levém křídle krásnou kličkou zbavil Kodýtka a střelou na bližší tyč srovnal. A o devět vteřin později už Oceláři dokonce vedli. Werek přetlačil na brankovišti Jonese nastavenou hokejkou tečoval za Frodlova záda pas Hrni.

Obrovská rána pro domácí, jejichž kouč Čihák okamžitě zareagoval oddechovým časem. Ani ten ale nepomohl, při trestu Kracíka totiž třinecká pětice vyšachovala bránící se Indiány a zcela osamocený Hrňa měl spoustu času, aby zamířil přesně nad Frodlovu lapačku. Tři góly Ocelářů od sebe dělilo jen 126 vteřin...

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Třince se radují z branky v Plzni.

Západočeši se přeci jen ještě dokázali nadechnout, když za další dvě minuty se rybičkou vrhnul po puku Vojtěch Němec a dorazil ho do branky. Jenže uběhlo dalších 150 vteřin a přišel čtvrtý zásah hostů. Frodl sice střelu Gernáta při přečíslení zneškodnil, po pár sekundách mu ale zůstal ležet kotouč mezi betony a pohotový Werek ho došťouchl za čáru.

Plzeň se přesto nevzdávala a ve 47. minutě po nádherné kombinaci Gulaše s Kovářem stačilo Pourovi na hranici brankoviště jen položit hokejku na led, aby snížil na 3:4. Škoda vycítila šanci na srovnání, zvlášť když poté hrála dvě přesilovky, jenže v nich neuspěla. 100 vteřin před koncem základní hrací doby zamířil Frodl na střídačku, Třinec ale těsný náskok uhlídal.

Semifinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec 3:4 (0:0, 2:4, 1:0)
Branky a nahrávky: 23. Pulpán (Gulaš, Jan Kovář), 29. V. Němec (N. Jones, Indrák), 47. Pour (Jan Kovář, Gulaš) - 25. Chmielewski (Martin Růžička, D. Musil), 25. Werek (Hrňa), 27. Hrňa (P. Vrána, Martin Růžička), 31. Werek (Gernát, Hrňa). Rozhodčí: Hodek, Úlehla - Komárek, D. Klouček. Vyloučení: 6:7, navíc Svačina (Třinec) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 6199. Stav série: 2:2.
Plzeň: D. Frodl - N. Jones, Moravčík, Čerešňák, Pulpán, Vráblík, Allen - Gulaš, Jan Kovář, Pour - Kratěna, Kracík, V. Němec - Indrák, V. Nedorost, Stach - Eberle, Kodýtek, P. Straka - od 39. navíc Preisinger. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.
Třinec: Hrubec - Dravecký, Gernát, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Husák - Martin Růžička, P. Vrána, Chmielewski - Hrňa, Marcinko, Werek - Svačina, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Reklama

Související témata: