Hlavní obsah

Brno - Liberec 3:2 PPStav série 2:2Kometa zdolala Liberec v prodloužení a vyrovnala sérii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Birner 0 : 1
25. Zaťovič 1 : 1
30. Filippi 1 : 2
49. Bartejs 2 : 2
62. Plášek 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté mistrovské Komety Brno zdolali ve čtvrtém semifinále extraligy vítěze základní části Liberec 3:2 v prodloužení a vyrovnali stav série na 2:2 na zápasy. V čase 61:22 rozhodl osmnáctiletý útočník Karel Plášek. Pátý duel se bude hrát ve čtvrtek v Liberci a série bude s jistotou pokračovat i v sobotu v Brně.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Karel Plášek z Brna střílí v prodloužení rozhodující gól za záda libereckého brankáře Romana Willa. Vpravo je Michal Birner z Liberce.

Článek
Fotogalerie

Kouč Komety Libor Zábranský udělal oproti třetímu duelu dvě změny v sestavě. V obraně nahradil Baranku Barinka a v útoku Kratochvíl Köhlera. Úvodní dějství ale patřilo Liberci. Kometa se sice ubránila při Malcově trestu, ale v sedmé minutě Bílí Tygři otevřeli skóre a i ve čtvrtém utkání série jako první vedli.

Hudáček po průniku po pravé straně předložil puk před prázdnou branku Birnerovi, který si připsal šestý gól v letošním play off a vládne tabulce střelců. Bílí Tygři byli i nadále aktivnější a další možnosti měli Ordoš, Vlach či Jelínek. V závěru druhé části se hosté ubránili při Birnerově trestu, kdy mohl vyrovnat Mueller.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hráči Liberce se v Brně radují z gólu. Zleva Jan Ordoš, Libor Hudáček, Tomáš Havlín, Martin Ševc a střelec branky Michal Birner.

V úvodu druhého dějství zahrozil Lakatoš. Při Redenbachově vyloučení putoval na trestnou lavici za dalších 63 sekund i Ševc a Kometa hned po 15 sekundách přesilovou hru pěti proti třem využila. Orsava nabil mezi kruhy Zaťovičovi, který střelou na Willovu lapačku vyrovnal.

Vzápětí šel Zaťovič pykat, ale domácí se ubránili. Před polovinou utkání při hře čtyř proti čtyřem minul v dobré pozici brněnský Michálek. Po Vondráčkově faulu se ale Kometa musela bránit ve třech proti čtyřem a inkasovala. Kvapil nahrál z levého kruhu na pravý Filippimu, který překonal přesouvajícího se Čiliaka.

Liberec se vzápětí ubránil při Hanouskově vyloučení. V 39. minutě měl možnost na vyrovnání Plášek poté, co Ševc u mantinelu nezkrotil skákající puk, ale jeho bekhendové zakončení Will ukryl mezi betony. Po Willově vyhození puk mimo led měli domácí další početní výhodu, ale přerušil ji Orsava, který nejdříve trefil střelou Dernera a pak při snaze vydolovat puk jej hokejkou fauloval.

Foto: Václav Šálek, ČTK

brněnská radost. Zleva Jan Štencel a autor gólu Tomáš Bartejs oslavují trefu proti Liberci.

Ve třetí třetině se Kometa tlačila za vyrovnáním. Při Birnerově trestu ale Will kryl dva tvrdé pokusy Muellera a také ránu Orsavy. Ve 49. minutě měl další možnost Štencel, ale Filippi v souboji se Zaťovičem posunul branku.

Vzápětí už ale v přečíslení po Holíkově přihrávce zamířil přesně nad Willovo levé rameno Bartejs, který si připsal první bod v letošním play off. Další příležitost domácích měl Plášek, na druhé straně Čiliak kryl Lakatošovu možnost.

Duel dospěl do nastavení, v kterém po 82 sekundách rozhodl z úniku Plášek. Ve svém třetím utkání v play off extraligy vstřelil první branku.

Semifinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 3:2 v prodl. (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 25. Zaťovič (Orsava, P. Holík), 49. Bartejs (P. Holík, Štencel), 62. Plášek (Orsava, M. Erat) - 7. Birner (L. Hudáček, Havlín), 30. Filippi (M. Kvapil, Birner). Rozhodčí: Mrkva, Pražák - J. Ondráček, Špůr. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:1. Diváci: 7700 (vyprodáno). Stav série: 2:2.
Brno: Čiliak - O. Němec, Barinka, Z. Michálek, Gulaši, Bartejs, Malec, Štencel - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Orsava, M. Erat, Plášek - Kratochvíl, Kusko, Mallet - Vondráček, L. Čermák, Dočekal. Trenéři: L. Zábranský, Horáček a Pokorný.
Liberec: Will - Kolmann, Derner, Hanousek, Šmíd, Havlín, Ševc, Doherty - Ordoš, L. Hudáček, Birner - Lenc, Filippi, M. Kvapil - Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok - Lakatoš, Redenbach, J. Vlach. Trenéři: Pešán a P. Augusta.

Reklama

Související témata: