Hlavní obsah

Česko - Rakousko 3:1Hokejisté měli ve Znojmě drtivou převahu, jenže dali Rakušanům jen tři góly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Tomášek 1 : 0
10. Klok 2 : 0
43. Fořt 3 : 0
58. Hofer 3 : 1
Záznam online reportáže

Martin KézrSport.cz
Aktualizováno

Byla to na znojemském ledě hra v podstatě na jednu branku, ale drtivá převaha českých hokejistů se moc neodrazila ve skóre. První z devíti přípravných utkání před MS vyhráli reprezentanti nakonec jen 3:1, byť na rakouskou branku vyslali přes čtyřicet střel.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Radost českých reprezentantů z druhého gólu.

Článek
Fotogalerie

Zatímco Kickert do poloviny první třetiny lovil dvakrát puk ze sítě, debutující český gólman Marek Langhamer byl přinucen k zásahu až ve 25. minutě, kdy zastavil dělovku Schlachera od modré. Za vše mluví poměr střel 17:0 v úvodní části, kdy Tomášek po šikovné dorážce rychle využil přesilovku a o šest minut později se z premiérové trefy za národní tým radoval obránce Klok.

Herní projev reprezentantů sice zdobilo dobré bruslení i snaha o aktivní napadání hluboko ve středním pásmu, jenže zakončení scházela lepší efektivita. Šancí bylo spousta, jenže pochytal je buď v ohni střel úspěšný rakouský brankář, nebo ztroskotaly na zbrklosti českých hokejistů.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Česká střídačka zdraví střelce gólu.

Dvakrát Kickertovi pomohla i tyčka, vyzrál na něj až v 53. minutě další nováček Fořt, jenž si tak z premiéry v českém dresu odnesl bilanci 1+1.

„Většinu času jsme strávili v útočném pásmu a měli jasně navrch, jenže nepromítlo se to víc do gólů. Já se třeba při tom svém brejku pral s pukem i sám se sebou," mínil útočník Jiří Sekáč.

Langhamer se nakonec čistého konta nedočkal, překonal ho v úplném závěru legionář Hofer ze švýcarského klubu Ambri-Piotta.

Euro Hockey Challenge ve Znojmě:
ČR - Rakousko 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Tomášek (Fořt, Jordán), 10. Klok (Tomáš Dvořák), 53. Fořt (Červený) - 58. Hofer (R. Wolf). Rozhodčí: Hradil, Šír - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 4250 (vyprodáno).
ČR: Langhamer - Kundrátek, Kolář, F. Pavlík, Jordán, Mozík, Krejčík, Klok, Tomáš Dvořák - Řepík, T. Zohorna, Sekáč - Tomášek, Fořt, Červený - Š. Stránský, Mertl, P. Zdráhal - R. Pavlík, R. Zohorna, O. Beránek. Trenéři: Miloš Říha a Robert Reichel.
Rakousko: Kickert - Maier, Lindner, Schlacher, R. Wolf, Vallant, Payr, Kernberger, Matzka, Steffler - Ulmer, Häussle, Ganahl - Hofer, Haudum, Zwerger - Wachter, Gaffal, Macierzynski - Pöschmann, Maxa, Antonitsch. Trenéři: Roger Bader, Alexander Mellitzer a Markus Peintner

Reklama

Související témata: