Hlavní obsah

Columbus - Tampa Bay 7:3Stav série 4:0Senzace dokonána, suverén základní části končí s ostudou! Stejně dopadl i Pittsburgh. Sharks schytali debakl

Aktualizováno

Obrovská senzace a šok! Přesně tak dopadla série mezi suverénním vítězem základní části Tampou Bay a Columbusem. Blue Jackets ovládli i čtvrtý vzájemný zápas 1. kola play off NHL, navíc jasně 7:3 a slaví překvapivý postup. Sezona skončila i pro hokejisty Pittsburghu, kteří stejným poměrem 0:4 na zápasy nestačili na New York Islanders. Dařilo se Winnipegu, který po prodloužení zdolal St. Louis 2:1 a srovnal stav série na 2:2. Vítězství 5:0 nad San Jose slaví i Vegas Golden Knights, které vede v sérii již 3:1.

Foto: Aaron Doster, Reuters

Hokejisté Columbusu se postarala o obrovskou senzaci

Článek
Fotogalerie

Do zápasu o vše z pohledu Lightnings vstoupili hosté mizerně. Už ve čtvrté minutě prohrávali po brankách Texiera z přesilové hry a Duboise 0:2. Do konce úvodní dvacetiminutovky dal Bleskům naději Stamkos, který v 9. minutě snížil na 1:2.

Trápící se hvězda základní části Nikita Kučerov se v první třetině zapsal do statistik jen dvouminutovým trestem za podražení.

Foto: Jay LaPrete, ČTK/AP

Hokejisté Columubusu si poradili s Tampou ve čtyřech zápasech

Když ve 27. minutě poslal Blue Jackets opět do dvoubrankového vedení Jones, zdálo se, že osud obrovského favorita je definitivně sečten. Tampa však zápas nezabalila, do konce třetiny stihla díky brankám Paquetteho, kterému přihrával Jan Rutta, a Pointa srovnat na 3:3. Během necelé minuty ale opět inkasovali a po druhé třetině tak opět vedl Columbus.

Hosté se ve třetí části hnali za vyrovnáním, výborně chytající Sergej Bobrovskij však žádné další drama nepřipustil. Definitivní tečku za mizernou sérií Blesků udělal střelou do prázdné branky při power play v 59. minutě Panarin. Tampa i poté pokračovala ve hře bez brankáře a zaplatila za to dalšími dvěma góly v podání Texiera a Ducheneho.

Foto: Jay LaPrete, ČTK/AP

Tampa Bay nevyhrála v sérii ani jeden zápas a končí

Suverén základní části a jeden z největších favoritů na zisk Stanleyova poháru tak prohrál 3:7, celou sérii pak ostudně 0:4 a sezona pro něj skončila. "Je jedno, co se stalo v základní části. Pokud nedosáhnete cíle a nevyhrajete to celé, je to selhání," prohlásil kapitán Tampy Bay Steven Stamkos. "Byli lepší, naplňovali svůj taktický plán. Nevím, co k tomu říct více. Kdybychom znali odpověď, vyhráli bychom. Bolí to," dodal.

"Zasloužili si, aby postoupili. Není obvyklé, aby osmý tým (v konferenci) porazil prvního, ale do play off se dostane jen polovina týmů a každý je dobrý. Je to vyrovnané. V konečném výsledku je to o tom, že jsme se nemohli dostat ke své hře. Celý rok nám to šlo, ale teď šest dní v dubnu jsme z toho vypadli. Je to neštěstí, protože jsme pokazili dojem z parádní základní části," říkal kouč Tampy Jon Cooper.

Foto: Aaron Doster, Reuters

Hokejisté Columbusu se postarala o obrovskou senzaci

"Málem jsem na střídačce omdlel. Každý na každého skákal, někdo mě udeřil do brady. Všichni ječeli," popsal Cam Atkinson atmosféru na střídačce po brance na 5:3. "Jsem moc rád i za všechny naše fanoušky. Zasloužili si to. Na tento okamžik čekali dlouho," dodal. Columbus hraje v NHL od sezony 2000/01. "Kluci si ověřili, že když pracují jako tým, můžou dokázat velké a bláznivé věci," uvedl trenér John Tortorella.

Columbus se tak stal prvním týmem v historii, který vyřadil vítěze Prezidentského poháru v úvodním kole v nejkratší možné době. Postup navíc slaví poprvé v historii. V dalším kole Blue Jackets změří síly s lepším z dvojice Boston - Toronto, kde zatím vedou 2:1 na zápasy Maple Leafs.

VIDEO: Sestřih zápasu Columbus - Tampa

Sezona končí i pro Pittsburgh

S jasným cílem minimálně zdramatizovat sérii vstoupili hokejisté Pittsburghu do čtvrtého zápasu série s New York Islanders.

A začali výborně. Už po 35 sekundách poslal Tučňáky do vedení Guentzel. Hosté však ještě do konce úvodní třetiny skóre otočili. O minutu a půl později vyrovnal Eberle, skóre na stranu Ostrovanů pak strhl v 19. minutě Nelson.

Foto: Charles Leclaire, Reuters

Hokejisté Islanders vyhráli i čtvrtý zápas série s Pittsburghem

Marně se ve druhé části hnali domácí za vyrovnáním, výborně chytajícího Lehnera překonat nedokázali. Radost aspoň z jednoho vítězství Pittsburghu hokejisté Islanders zatrhli 38 sekund před koncem, kdy gólem do prázdné branky rozhodl o hladkém postupu 4:0 na zápasy Bailey.

"Série byla vyrovnanější, než ukazuje skóre. Museli jsme si hrábnout na dno sil, abychom jim otrávili hru a limitovali jejich šance. A v brance jsme měli úžasnou oporu (Robina Lehnera). Kdykoli měli gólovou šanci, zastavil ji," řekl Eberle, který skóroval v každém ze čtyř utkání.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Zklamaný kapitán Pittsburghu Sidney Crosby po vyřazení

"Zklamali jsme. Když jsme vstupovali do play off, připadalo mi, že hrajeme dobrý hokej. I po prvních dvou zápasech venku (3:4 v prodloužení a 1:3) jsem cítil, že máme šanci. Je to velmi frustrující, ještě jsem neměl čas to strávit," řekl Crosby.

Islanders se tak mohou těšit na lepšího z dvojice Washington - Carolina. Blíže postupu jsou obhájci titulu, kteří vedou v sérii 2:1 na zápasy.

VIDEO: Sestřih zápasu Pittsburgh - Islanders

Winnipeg vydřel výhru a srovnal sérii

Opatrný zápas s důrazem na obranu ovládl úvodní dvě třetiny čtvrtého zápasu mezi St. Louis a Winnipegem. Fanoušci si na úvodní branku museli počkat až do třetí třetiny, kdy se po 35 sekundách trefil v početní převaze Tarasenko.

Z vedení se však domácí radovali jen šest minut, když se o vyrovnání postaral Scheifele. Do konce šedesáté minuty již branka nepadla, o osudu zápasu tak muselo rozhodnout prodloužení. V něm o vítězství hostů rozhodl Kyle Connor a vyrovnal stav série na 2:2.

VIDEO: Sestřih zápasu St. Louis - Winnipeg

Vegas jasně přejeli Hertlovo San Jose

To, že jejich loňská účast ve finálových bojích o Stanley Cup nebyla náhodná, ukazují hokejisté Vegas Golden Knights i v sérii se San Jose. Po úvodní prohře vyhráli tři zápasy v řadě, v dnešním duelu porazili Žraloky 3:0 a dostali se do vedení 3:1 na utkání.

Rytíři vstoupili do čtvrtého střetu výborně, když už po 71 sekundách vedli díky brance Paciorettyho 1:0. Do konce úvodní třetiny navýšil náskok domácích Theodore. Žraloci v sestavě s Tomášem Hertlem a Lukášem Radilem marně bušili do obrany Vegas, výborně chytajícího Fleuryho překonat nedokázali.

Naopak museli překousnout třetí úder, o který se v 33. minutě postaral opět domácí Max Pacioretty. Myšlenky na možný obrat vzala hostům 47. minuta, kdy na čtyřbrankový rozdíl zvýšil Alex Tuch. Deprimovaného Žraloky dorazil pátým gólem Marchessault a Vegas vedou v sérii 3:1.

VIDEO: Sestřih zápasu Vegas Golden Knights - San Jose

1. kolo play off NHL:
Východní konference - 4. zápasy:
Columbus - Tampa Bay 7:3 (2:1, 2:2, 3:0)
Branky: 3. a 59. Texier, 4. Dubois, 27. S. Jones, 39. Bjorkstrand, 59. Panarin, 60. Duchene - 9. Stamkos, 34. Paquette (Rutta), 38. B. Point. Střely na branku: 25:33. Diváci: 19.328. Hvězdy zápasu: 1. Bjorkstrand, 2. Dubois, 3. S. Jones (všichni Columbus). Konečný stav série: 4:0.
Pittsburgh - NY Islanders 1:3 (1:2, 0:0, 0:1)
Branky: 1. Guentzel - 3. Eberle, 19. B. Nelson, 60. Josh Bailey. Střely na branku: 33:26. Diváci: 18.609. Hvězdy zápasu: 1. Lehner, 2. Eberle (oba NY Islanders), 3. Guentzel (Pittsburgh). Konečný stav série: 0:4.
Západní konference - 4. zápasy:
St. Louis - Winnipeg 1:2 v prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)
Branky: 41. Tarasenko - 48. Scheifele, 67. Connor. Střely na branku: 32:39. Diváci: 18.346. Hvězdy zápasu: 1. Connor (Winnipeg), 2. Binnington (St. Louis), 3. Scheifele (Winnipeg). Stav série: 2:2.
Vegas - San Jose 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
b: 2. a 33. Pacioretty, 20. Theodore, 47. Tuch, 57. Marchessault. Střely na branku: 27:28. Diváci: 18.567. Hvězdy zápasu: 1. Fleury, 2. Pacioretty, 3. Theodore (všichni Vegas). Stav série: 3:1.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Stanley Cup 2019

  • 1. kolo

  • Tampa Bay - logo Tampa Bay Columbus - logo Columbus
    0 : 4
  • Boston - logo Boston Toronto - logo Toronto
    4 : 3
  • Washington - logo Washington Carolina - logo Carolina
    3 : 4
  • New York Islanders - logo New York Islanders Pittsburgh - logo Pittsburgh
    4 : 0
  • Nashville - logo Nashville Dallas - logo Dallas
    2 : 4
  • Winnipeg - logo Winnipeg St. Louis - logo St. Louis
    2 : 4
  • Calgary - logo Calgary Colorado - logo Colorado
    1 : 4
  • San Jose - logo San Jose Vegas - logo Vegas
    4 : 3
  • 2. kolo

  • Columbus Blue Jackets - logo Columbus Blue Jackets Boston Bruins - logo Boston Bruins
    2 : 4
  • Carolina - logo Carolina New York Islanders - logo New York Islanders
    4 : 0
  • St. Louis Blues - logo St. Louis Blues Dallas Stars - logo Dallas Stars
    4 : 3
  • San Jose Sharks - logo San Jose Sharks Colorado Avalanche - logo Colorado Avalanche
    4 : 3
  • Finále konferencí

  • Carolina - logo Carolina Boston Bruins - logo Boston Bruins
    0 : 4
  • St. Louis Blues - logo St. Louis Blues San Jose Sharks - logo San Jose Sharks
    4 : 2
  • Finále Stanley Cupu

  • Boston Bruins - logo Boston Bruins St. Louis Blues - logo St. Louis Blues
    3 : 4