Hlavní obsah

Divoké oslavy fanoušků i fotbalistů! Ajax si užívá návrat na výsluní

To byla jízda! Ajax Amsterdam si po šokujícím osmifinálovém vyřazení Realu ve fotbalové Lize mistrů poradil i s Juventusem a po domácí remíze 1:1 na hřišti Staré dámy dokonal úterním výsledkem 2:1 postup mezi nejlepší čtyři kluby letošního ročníku prestižní soutěže. Divoké oslavy parádního úspěchu se z hrací plochy a ochozů brzy přesunuly za hranici Allianz Stadium. Nizozemské chorály se dlouho do noci nesly ulicemi Turína.

Fanoušci Ajaxu si v ulicích Turína užívají postup do semifinále Ligy mistrů.

 
Článek

Vsadili byste si na ně? Osud jim do cesty postavil jedny z nejtěžších možných soupeřů. Přesto se parta kouče Erika Ten Haga dokázala papírovým předpokladům vzepřít a po Bílém baletu odklidila nekompromisně z cesty také Juventus. A večírek mohl propuknout.

Hráči už byli v útrobách stadionu a v hledišti už zůstali pouze příznivci Ajaxu. Následovala scéna jako z páteční bujaré noci, kdy se cestou z večírku rozhodnete vrátit se ještě na jednu skleničku. Tým se z šaten vydal zpět k sektoru hostů a společně si chvilku slávy ještě o něco prodloužili.

A večírek pokračoval i v převlékárně pro hostující tým. Skákalo se, křičelo a bylo veselo. Video přímo z šatny zachycuje, jak se nejvíce ze všech hráčů nechali unést André Onana s Dušanem Tadičem. Pro Ajax je postup do semifinále Ligy mistrů návratem na výsluní a amsterdamský klub si ho dokonale užil.

Ajax tak pomalu oprašuje zašlou slávu. Postup samozřejmě nelze srovnávat se slavnou klubovou érou z přelomu 70. a 80. let. Ale kdo ví, kam až současný Amsterdam může dokráčet. Ajax vyhrál Ligu mistrů naposledy v sezoně 1994/95 o rok později prohrál ve finále shodou okolností právě s Juventusem. Pak přišel postupný ústup z vrcholu evropské fotbalové scény. A teď se znovu sápe na vrchol.

Reklama

Související témata: