Hlavní obsah

Česko - Německo 5:4Herně opět nepřesvědčili, Němce ale Češi porazili i podruhé. Bartošák musel odstoupit

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Loibl 0 : 1
4. Bergmann 0 : 2
9. Řepík 1 : 2
11. Zaťovič 2 : 2
43. Červený 3 : 2
45. Zohorna 4 : 2
47. Müller 4 : 3
58. Fořt 5 : 3
60. Fauser 5 : 4
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Němce porazili i ve druhém vzájemném duelu během dvou dnů, takže ze čtyř přípravných zápasů před MS mají plný počet výher, herním projevem ale čeští hokejoví reprezentanti znovu nepřesvědčili. Hosté měli v utkání v rámci Euro Hockey Challenge už ve čtvrté minutě dvougólový náskok, Říhovi svěřenci ale průběh otočili a stejně jako ve středu zvítězili 5:4. Duel v Karlových Varech nedochytal otřesený gólman Bartošák, jehož na začátku druhé třetiny zasáhl do hlavy Bittner, a do branky musel Langhamer.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Čeští hokejisté (zleva) Martin Zaťovič, Michal Jordán, Radim Zohorna, Filip Pavlík se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Zatímco ve středečním souboji měla Říhova družina výborný vstup do duelu, když už v šesté minutě vedla 2:0, o den později to byl z její strany přímo hororový začátek. Ve 3. minutě chyboval za brankou při rozehrávce Štencel a Bartošák, který mezi třemi tyčemi nahradil Jakuba Kováře, nestačil na ránu Loibla z mezikruží.

Přesně o 100 vteřin později bylo ještě hůř. A byl to hodně kuriózní gól. Hynku Zohornovi se totiž přihrávka od mantinelu z brankové čáry hrubě nepovedla a kotouč poslal přesně mezi betony nic netušícího Bartošáka.

Čechům chvíli trvalo, než se z dvojité rány oklepali. Jako první zahrozil Tomáš Zohorna, gólman Treutle ale jeho zakončení vyrazil ramenem. V 9. minutě už se ale domácí dočkali. Kubalík prostrčil kotouč na číhajícího Řepíka, jenž únik zakončil povedeným bekhendovým blafákem.

O necelé dvě minuty později navíc nabral puk na vlastní modré čáře Zaťovič a parádní individuální akci, při níž přešel přes několik bránících Němců, vyšperkoval střelou pod horní tyčku. Obrat ve skóre mohli Češi záhy dokonat, jenže 83 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři nesehráli vůbec dobře.

Ve druhé minutě prostředního dějství utkání předčasně skončilo pro Bartošáka. Toho po srážce zasáhl bokem do hlavy Bittner, vítkovický gólman zůstal ležet na ledě, kam za ním přispěchal i doktor Vyskočil a následně otřesený odešel za doprovodu kustoda Šmída do kabiny.

Do branky tak musel Langhamer, a byť nerozchytaný, už po dvou minutách báječným rozštěpem zlikvidoval střelu Tuomieho do odkryté klece. Na druhé straně se v největší šanci druhého dějství ocitl Tomášek, zamířil ale jen do levé tyčky. Jinak ale byli Němci o něco aktivnější, takže kouč Říha si už po polovině základní hrací doby vybral oddechový čas.

Moc ale nepomohl, a i vstup do třetí třetiny byl z české strany hodně ospalý. To hosté si během dvou minut vypracovali hned tři vyložené šance. Zejména teč Pföderla po gólu volala, Langhamerovi ale pomohla tyčka.

V době sílícího tlaku ale udeřili Češi. Střelu Pavlíka Treutle neudržel a Červený dorazil puk do branky. Říhův tým se tak poprvé v zápase ujal vedení a za necelé dvě minuty už bylo dvougólové. Do přečíslení dvou na jednoho se dostali bratři Zohornové, Tomáš přiťukl puk Hynkovi, jenž nádhernou ranou do horního růžku odčinil svou vlastní branku a zvýšil na 4:2.

To ale netrvalo dlouho, neboť Müller rovněž zásahem do šibenice snížil. Zbylé minuty už si ale Češi pohlídali a v 59. minutě přidal pátý gól při přesilovce Fořt. Němci už jen v čase 59:51 při power play zásluhou Bergmanna zkorigovali na 5:4 pro domácí.

Češi nyní mají třídenní volno a znovu se sejdou v pondělí v Nitře. Tam by se k týmu měli připojit i plzeňští útočníci Jan Kovář s Milanem Gulašem a rovněž Jakub Voráček a Radko Gudas z Philadelphie.

Euro Hockey Challenge v Karlových Varech:
Česko - Německo 5:4 (2:2, 0:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 9. Řepík (D. Kubalík, Polášek), 11. Zaťovič (Krejčík, Štencel), 43. Červený (Tomášek, F. Pavlík), 45. H. Zohorna (T. Zohorna), 58. Fořt (Zaťovič) - 3. Loibl (Tuomie), 4. Bergmann, 47. J. Müller (Höfflin, Nowak), 60. Fauser (Daschner). Rozhodčí: Hribik, Pražák - Lhotský, J. Ondráček (všichni ČR). Vyloučení: 1:4, navíc R. Hanzl (ČR) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5533 (vyprodáno).
ČR: Bartošák (22. Langhamer) - Zámorský, Polášek, Kundrátek, Kolář, Štencel, Krejčík, F. Pavlík, Jordán - Řepík, R. Hanzl, D. Kubalík - H. Zohorna, T. Zohorna, Sekáč - Tomášek, Fořt, Červený - Rousek, R. Zohorna, Zaťovič - od 30. navíc O. Beránek. Trenéři: Miloš Říha starší, Robert Reichel a Karel Mlejnek.
Německo: Treutle - Daschner, Schopper, Nowak, J. Müller, Bittner, B. Krupp, M. Weber, Wagner - Pföderl, Michaelis, Bergmann - Elsner, Noebels, Wohlgemuth - Bokk, Loibl, Tuomie - Ziegler, Fauser, Höfflin. Trenéři: Toni Söderholm a Cory Murphy.

Reklama