Hlavní obsah

Čeští fanoušci se loučili s legendou: Šafi! Šafi! Byly to úžasné roky, říkala se slzami v očích Šafářová

Nad sítí nezaváhala a míček volejem uklidila mimo dosah soupeřek. A pak už se jenom skandovalo "Šafi! Šafi!" Tenistka Lucie Šafářová se dnes v Prostějově vítězně rozloučila s reprezentací. V barážovém utkání s Kanadou proměnila mečbol a zpečetila v páru s Barborou Krejčíkovou výhru 4:0 na zápasy.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Loučení s Fed Cupem. Lucie Šafářová zdraví diváky po zápase, v němž s Barborou Krejčíkovou porazily Kanaďanky Gabrielu Dabrowskou a Sharon Fichmanovou. Pro Šafářovou to byl poslední zápas za reprezentaci, po Roland Garros ukončí kariéru.

Článek
Fotogalerie

Dvaatřicetiletá Šafářová loni oznámila, že letos ukončí kariéru, a do fedcupové nominace se dostala překvapivě, neboť nehrála osm měsíců. Na kurt přišla za rozhodnutého stavu a ve Fed Cupu oslavila první deblovou výhru.

"Já už pláču, takže nevím, kolik toho řeknu," promluvila do mikrofonu na dvorci, ale přes dojetí a emoce nezadrhávala. Poděkovala rodině, realizačnímu týmu i fanouškům. "Takovou atmosféru neměl žádný jiný tým. Byly to úžasné roky," uvedla.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Lucie Šafářová dostává hobla po zápase, v němž s Barborou Krejčíkovou porazily Kanaďanky Gabrielu Dabrowskou a Sharon Fichmanovou. Pro Šafářovou to byl poslední zápas za reprezentaci, po Roland Garros ukončí kariéru.

Gratulovala mladým hráčkám Markétě Vondroušové a Karolíně Muchové, které utkání baráže rozhodly už po dvouhrách. "Moc přeju týmu štěstí dál, ať český Fed Cup pokračuje jako doteď. Já vás budu pozorovat a fandit," řekla Šafářová, která měla podíl na pěti z šesti posledních triumfů českého výběru v soutěži.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Lucie Šafářová se zdraví se členy týmu po zápase Fed Cupu, v němž s Barborou Krejčíkovou porazily Kanaďanky Gabrielu Dabrowskou a Sharon Fichmanovou. Pro Šafářovou to byl poslední zápas za reprezentaci, po Roland Garros ukončí kariéru.

Krejčíková: Byla to velká čest s Luckou hrát

Na závěr fedcupové kariéry vytvořila dvojici bývalých deblových světových jedniček s Krejčíkovou. Bylo znát, že dlouho nehrála zápas, ale obecenstvo nadchla esem, dobrými výměnami od základní čáry a přehledem na kurtu. "Byla to obrovská čest si s Luckou zahrát, byla jedním z mých vzorů," pronesla Krejčíková.

Češky zápas s Gabrielou Dabrowskou a Sharon Fichmanovou vyhrály 7:6 a 7:5, mečbol proměnila Šafářová jistým volejem. Poté si vychutnávala potlesk a posílala polibky směrem k týmu i do hlediště.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Lucie Šafářová se loučí s prostějovskými diváky

Od kapitána Petra Pály i od manažera Miroslava Černoška, který tenistku přivedl do Prostějova, dostala květiny. "Chci ti pogratulovat za to, co jsi v tenisu dokázala, a za sebe i za tým, co jsi dokázala ve Fed Cupu. Byla inspirací," vyzdvihl Pála na kurtu.

Nyní má před sebou Šafářová ještě dvě rozlučky. Turnaj WTA Prague Open v Praze bude hrát od 29. května a pak ještě vyrazí na Roland Garros.

Reklama