Hlavní obsah

Everton - Manchester Utd. 4:0Debakl Manchesteru United v Premier League, Liverpool je zpátky v čele

Londýn

Fotbalisté Manchesteru United utrpěli v anglické lize debakl 0:4 na hřišti Evertonu a zkomplikovali si boj o příčky zajišťující účást v příštím ročníku Ligy mistrů. V případě výhry Arsenalu nad Crystalem Palace mohou ztrácet na čtvrté místo už pět bodů. Fotbalisté Liverpoolu se po výhře 2:0 v Cardiffu vrátili na první místo tabulky anglické ligy. Arsenal doma podlehl 2:3 Crystalu Palace.

Foto: Martin Rickett, ČTK/AP

Fotbalista Evertonu Phil Jagielka (vlevo) Paul Pogba z Manchesteru United během utkání Premier League.

Článek

"Reds" se v prvním poločase proti sestupem ohroženému soupeři nedokázali střelecky prosadit. Klid favoritovi přinesla až situace z 57. minuty, kdy Wijnaldum po signálu z rohového kopu propálil skvěle chytajícího brankáře Etheridge. V 81. minutě zařídil už pátý pokutový kop v sezoně faulovaný Salah, penaltu proměnil Milner.

Liverpool má na kontě 88 bodů, což je nejvíc v klubové historii od zavedení tříbodového systému. Cardiff zůstal na sestupovém 18. místě o tři body za Brightonem.

Foto: Luis Vieira, ČTK/AP

Fotbalisté Liverpoolu se radují z branky

Manchester United utrpěl debakl 0:4 na hřišti Evertonu a zkomplikoval si boj o příčky zajišťující účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Ve 13. minutě otevřel skóre po akrobatickém zakončení Richarlison a následně se trefil střelou zpoza pokutového území Sigurdsson. Po změně stran přidali další branky Digne a střídající Walcott.

"Rudí ďáblové" inkasovali v dosavadním průběhu sezony 48 gólů, což se jim dosud nikdy v jednom ročníku Premier League nestalo. "Karamelky" se posunuly na sedmé místo za dnešního soupeře, na nějž však Everton ztrácí propastných patnáct bodů. Manchester prohrál třetí venkovní ligové utkání za sebou.

Překvapivě neuspěl ani Arsenal, který doma podlehl Crystalu Palace 2:3. Český brankář Petr Čech opět kryl z lavičky záda týmové jedničce Berndu Lenovi.

Londýnské derby gólově odstartoval svou první ligovou brankou po téměř roce útočník Benteke. "Kanonýři" srovnali po Özilově přesné ráně z úhlu, hostující celek ale znovu získal vedení po trefách Zahy a McArthura. Devatenáctý Aubameyangův gól v sezoně už porážku Arsenalu pouze zmírnil.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Manažer fotbalového Arsenalu Unai Emery během utkání.

Svěřenci trenéra Emeryho prohráli na stadionu Emirates podruhé v sezoně a zůstali na čtvrtém místě, mají ale stejně bodů jako městský rival Chelsea na páté příčce. Crystal Palace je dvanáctý a má definitivní jistotu záchrany.

Anglická fotbalová liga - 35. kolo:
Everton - Manchester United 4:0 (13. Richarlison, 28. Sigurdsson, 56. Digne, 64. Walcott)
Arsenal - Crystal Palace 2:3 (47. Özil, 77. Aubameyang - 17. Benteke, 61. Zaha, 69. McArthur)
Cardiff - Liverpool 0:2 (57. Wijnaldum, 81. Milner z pen.)

Reklama

Související témata: