Hlavní obsah

Freiburg - Dortmund 0:4Dortmund si v bundeslize s chutí zastřílel

Dortmund vyhrál v německé fotbalové lize na hřišti Freiburgu 4:0. Borussia díky tomu udržela i po 30. kole těsnou ztrátu jednoho bodu na první Bayern Mnichov.

Foto: Gollnow Sebastian, ČTK

Fotbalista Dortmundu Axel Witsel padá po souboji o míč s Nicolasem Hoflerem z Freiburgu v utkání nejvyšší německé soutěže.

Článek

Hosty dovedl k jasnému vítězství kapitán Marco Reus, který přihrál na góly Sanchovi a Götzemu a jednou se prosadil sám po pozoruhodné kombinační akci. Německý reprezentant zařídil spoluhráčům v této sezoně už osm branek, což je víc než za poslední tři roky dohromady.

Čtvrtou branku přidal v závěru z pokutového kopu Alcácer, který dohnal na druhém místě tabulky střelců Joviče z Frankfurtu. Dortmund neprohrál s Freiburgem ligový zápas pošestnácté v řadě.

Sestřih utkání 30. kola fotbalové bundesligy Freiburg - DortmundVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Vladimír Darida se vrátil do nominace Herthy Berlín, která remizovala s posledním Hannoverem 0:0, na hřiště se ale nedostal. Český záložník byl mimo hru s poraněným stehenním svalem od březnového reprezentačního zápasu s Brazílií.

Hannover udržel čisté konto ve venkovním utkání poprvé od srpna 2017, přesto ztrácí čtyři zápasy před koncem šest bodů na barážovou pozici. Hertha je jedenáctá.

Sestřih 30. kola fotbalové bundesligy Hertha - HannoverVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Německá fotbalová liga - 30. kolo:
Freiburg - Dortmund 0:4 (12. Sancho, 54. Reus, 79. Götze, 87. Alcácer z pen.)
Hertha Berlín - Hannover 0:0

Reklama

Související témata: