Hlavní obsah

Dukla - Ml.Boleslav 2:2Dukla předvedla skvělý finiš. Její ztráta na předposlední Karvinou se ale zvětšila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Komličenko 0 : 1
74. Mašek 0 : 2
78. Djuranovič 1 : 2
87. Tetour 2 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Fotbalisté pražské Dukly sice v domácím duelu proti Mladé Boleslavi smazali dvougólový deficit, přesto se v lize dostali do prekérní situace. V sobotním 29. kole urvali remízu 2:2, jenže jejich ztráta na předposlední Karvinou narostla na rozdíl šesti bodů. O góly Středočechů se postarali nejlepší střelec soutěže Komličenko, který po karetním trestu vstřelil svůj 22. gól v sezoně, a střídající Mašek. Za Pražany skórovali v závěru Djuranovič a Tetour.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Petr Mareš z Boleslavi (vzadu) a Lukáš Holík z Dukly během utkání první fotbalové ligy.

Článek

Dukla, která postrádala Doumbiu a Holendu, zahrozila v utkání jako první. V 8. minutě zahrával Hanousek rohový kop a hlavičku osamoceného Holíka s námahou vyboxoval Šeda. Boleslav bez záložníka Matějovského se dopředu moc nehrnula, z první vážnější příležitosti však udeřila.

Ruský kanonýr Komličenko znovu ukázal, že má v letošní sezoně excelentní střeleckou formu. Ve 25. minutě Hubínek prostrčil míč Přikrylovi, ten ho před vybíhajícím Radou posunul k ruskému kanonýrovi, jenž z otočky nasměroval balon do odkryté brány.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Běžecký souboj v podání Daniela Součka z Dukly a Nikolaje Komličenka z Mladé Boleslavi během utkání první ligy.

Uběhlo jen pár sekund a vytáhlý forvard málem slavil podruhé. Z hranice šestnáctky vypálil, tentokrát ale o kousek minul.

Žádná fotbalová hitparáda se ovšem před silně prořídlými ochozy nekonala. Dukla se obtížně prokousávala obranou soupeře. Pěknou střelou se prezentoval González, jenže Šeda balon vyškrábl na roh.

Pražané po přestávce zvedli hlavu. Boleslav přitlačili a brzy si vypracovali velkou šanci. Djuranovič přiťukl Tetourovi, tečovaná rána ale přelétla břevno. Čtyřiadvacetiletý záložník zlobil protivníka dál. Po rohovém kopu se dostal k zakončení, ale míč po jeho střele prolétl vedle levé tyče.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Daniel Souček z Dukly a Nikolaj Komličenko z Boleslavi v běžeckém souboji během během utkání první ligy.

Skuhravého parta byla hodně aktivní. Další obrovskou možnost spálila po hodině hry. Šeda nejprve uspěl v tváří tvář proti Gonzálezovi, kterému pak ještě vypíchl rukou míč, který se ocitl u Douděry, jenž z dorážky pálil trestuhodně nad.

Tým z Julisky neproměněné šance mrzely. Patnáct minut před koncem totiž z rychlého brejku navýšil vedení Boleslavi tečovanou ranou střídající Mašek.

Dukla ovšem nesložila zbraně a zahájila skvělý finiš. Nejprve Djuranovič zblízka dopravil míč do sítě a snížil. Domácí vycítili šanci a o chvíli později mohlo být vyrovnáno, jenže Djuranovič nedosáhl hlavou na centr Podaného.

Pražané se ale zaslouženého vyrovnání přece jen dočkali. Dvě minuty před koncem se střelou do šibenice prosadil Tetour.

29. kolo první fotbalové ligy:
Dukla Praha - FK Mladá Boleslav 2:2 (0:1)
Branky: 78. Djuranovič, 87. Tetour - 25. Komličenko, 74. Mašek. Rozhodčí: Houdek - Kotík, Flimmel. ŽK: Djuranovič, Ostojič, Tetour - Hájek, Mareš, Fulnek, Přikryl, Jugas. Diváci: 769.
Dukla: Rada - Ostojič, Ďurica, Souček - Douděra, Tetour, Hanousek, Miloševič - Djuranovič, González (78. Hadaščok), Holík (64. Podaný). Trenér: Skuhravý.
M. Boleslav: Šeda - Fulnek, Hájek, Jugas, Mareš - Ladra (86. Klíma), Hubínek, Bucha (58. Mašek), Tatajev (64. Takács), Přikryl - Komličenko. Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: