Hlavní obsah

Gól jednou za rok je moje klasika, usmíval se sváteční střelec, když utnul blbou sérii

Praha

Na ligový gól čekal více než rok. Ale jeho trefa byla pro fotbalisty Bohemians 1905 naprosto výjimečná. Když totiž v neděli David Bartek pokořil hlavou brankáře Jablonce, zajistil Klokanům první vítězství na domácím stadionu od července loňského roku. Navíc utnul čekání svěřenců Martina Haška na gól před vlastním publikem trvající 555 minut.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Bartek z Bohemians oslavuje gól na 1:0 v utkání s Teplicemi.

Článek

„Byla to hodně dlouhá a blbá série. Ať už jde o utkání bez gólu či zápasy bez vítězství. My jsme si sice vytvářeli šance, ale nebyli schopní je proměňovat. Jsem rád hlavně kvůli skvělým fanouškům, kteří nás nezatratili ani přes těch třináct utkání bez výhry," připomínal Bartek, že Klokani doma triumfovali naposledy 22. července 2018, když porazili v úvodním kole soutěže Slovácko 1:0.

Pak v třinácti duelech doma brali maximálně bod. „V minulosti jsme ven jezdili jen na výlety a nesbírali tam body, ale v letošní sezoně se situace otočila. I když hlavním problémem byla fakt hlavně koncovka. Venku jsme produktivnější," přemítal Bartek, který při nedělní bitvě s Jabloncem využil centr Dostála z pravé strany.

Konečně jsem dostal míč do branky, radoval se Bartek

„Jde o akci, kterou po nás trenér Hašek chce. Hodně to v tréninku ladíme. Já mám nabíhat na zadní tyč. V předešlých zápasech jsem měl podobných situací několik, ale neprosadil jsem se. I proto jsem rád, že jsem konečně míč dostal do branky," říkal Bartek, jehož předešlá trefa v nejvyšší soutěži nese datum 18. března 2018, kdy si připsal vítězný gól v domácím souboji s Teplicemi.

„Moje klasika. Gól jednou za rok. Trápí mě to celou kariéru, protože do gólových příležitostí se dostávám. Ale s realizací je to slabší," krčil rameny Bartek. „Ale my si nemáme v šatně moc co vyčítat. Mohli bychom si dělat legraci navzájem jeden z druhého, jak šance zahazujeme," usmíval se jednatřicetiletý zadák Klokanů.

„Přitom proti Jablonci šlo ve srovnání s předešlými domácími zápasy o jiný duel. Herně se nám tolik nedařilo, ale dokázali jsme tři body urvat, což je skvělé povzbuzení do ligového finiše. Navíc máme pořád teoretickou šanci posunout se v tabulce do střední skupiny, což by bylo krásné završení základní části."

Reklama

Související témata: