Hlavní obsah

Toronto - Boston 2:4Hertl gólem v prodloužení udržel Žraloky ve hře, Krejčí s Pastrňákem asistovali u vyrovnání série

Toronto
Aktualizováno

Play off hokejové NHL se v noci na pondělí pořádně zamotalo. San Jose díky trefě Tomáše Hertla z druhého prodloužení vyrovnalo sérii s Vegas na 3:3. Stejný stav je také mezi Bostonem a Torontem. Medvědům pomohli k výhře 4:2 čeští Davidové. Pastrňák asistoval dvakrát, Krejčí jednou.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Tomáš Hertl slaví vítězný gól v šestém utkání série proti Vegas.

Článek

První vážnější šanci měl John Tavares, ale jeho teč těsně před brankářem Tuukou Raskem zastavila tyč. Nakonec to stejně byly Javorové listy, kdo se ujal vedení, když se prosadil ranou od modré čáry Morgan Rielly. Medvědi však stihli ještě do konce první třetiny otočit díky přesilovým hrám.

Brad Marchand se dostal po vhazování k odraženému kotouči a pohotově ho napálil do sítě. Torey Krug pak uspěl s dorážkou střely Davida Pastrňáka.

V prostřední dvacetiminutovce skóroval jen Jake DeBrusk, který jen nastavil hůl na povedenou přihrávku Davida Krejčího.

Čtyři minuty po začátku třetí třetiny snížil na 2:3 parádní ranou zápěstím Auston Matthews. Dvoubrankový náskok mohl vrátit hostům Pastrňák po hrubé chybě Morgana Riellyho, jenž zpoza vlastní brány nahrál přímo na hůl českému útočníkovi, ten však následnou kličkou neobelstil gólmana Frederika Andersena. Na konečných 4:2 tak upravil skóre při hře bez brankáře Brad Marchand.

Boston srovnal sérii na 3:3 a o postupujícím rozhodne poslední sedmý zápas. Totéž se povedlo také San Jose, které vyhrálo nad Vegas 2:1 gólem Tomáše Hertle ve druhém prodloužení.

Odchovanec Slavie po přihrávce Marca-Eduarda Vlasica vyrazil do protiútoku, který zakončil střelou zápěstím zpoza kruhů a trefil skulinku u bližší tyče.

Další výraznou postavou klání byl gólman San Jose Martin Jones, který si připsal 58 zákroků a nestačil jen na dorážku Jonathana Marchessaulta ve druhé třetině. Za poražené odehrál přes 22 minut Tomáš Nosek.

1. kolo play off NHL:
Východní konference - 6. zápas:
Toronto - Boston 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)
Branky: 10. Rielly, 45. Matthews - 12. a 59. Marchand, 18. Krug (Pastrňák), 28. DeBrusk (Krejčí, Pastrňák). Střely na branku: 24:41. Diváci: 19.683. Hvězdy zápasu: 1. Marchand (Boston), 2. Matthews (Toronto), 3. Pastrňák (Boston). Stav série: 3:3.
Západní konference - 6. zápas:
Vegas - San Jose 1:2 v druhém prodl. (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)
Branky: 32. Marchessault - 20. Couture, 92. Hertl. Střely na branku: 59:29. Diváci: 18.458. Hvězdy zápasu: 1. Hertl (San Jose), 2. Marchessault (Vegas), 3. M. Jones (San Jose). Stav série: 3:3.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články