Hlavní obsah

Třicet gólů do stovky. Kanonýr si na Spartě smlsnul

Může se považovat za specialistu na Spartu. Jako správný kapitán posunul dvěma trefami fotbalisty Karviné k senzační výhře 3:1 na Spartě. Útočník Tomáš Wágner tak zaokrouhlil svůj ligový účet na 70 ligových gólů. Šest z nich nastřílel právě soupeři v rudých dresech, čímž se může pochlubit málokdo. Sparta je zkrátka pro odchovance Příbrami oblíbený terč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Wágner z Karviné (uprostřed) oslavuje vítězství 3:1 na hřišti Sparty.

Článek
Fotogalerie

Posunul se již na jedenáct tref v sezoně a překonal tak své osobní maximum, kterým bylo deset gólů ze sezony 2014/15 v dresu Mladé Boleslavi.

Tomáš Wágner si prostě na Spartu věří.

Tomáš Wágner a jeho góly Letenským
27. února 2010Sparta - Příbram 1:11
3. května 2015Ml. Boleslav - Sparta 2:31
13. září 2015Jablonec - Sparta 1:11
10. března 2018Karviná - Sparta 1:11
21. dubna 2019Sparta - Karviná 1:32

„Dal jsem jí gól už kdysi za Příbram. Pak jsem se proti ní trefil také za Boleslav a Jablonec. Dal jsem jí gól i v Karviné. Naprázdno jsem tak vyšel vlastně jen v Plzni, ale i tam jsem měl k brance blízko," usmívá se velký ligový cestovatel.

Devětadvacetiletý útočník kroutí v nejvyšší soutěži již 11. sezonu. Odehrál 243 zápasů a nasázel v nich 70 gólů, takže už může přemýšlet, za jak dlouho by se mohl prostřílet do Klubu kanonýrů.

Hlavní motivací je záchrana

Velikonoční senzaci na Letné načal rychlou úvodní brankou, ve druhé půli přidal ještě jednu.

„Za dva góly jsem rád, ale ještě zbývá odehrát spoustu zápasů a mám chuť přidat další branky. Moje hlavní motivace je ovšem jasná, chci pomoci zachránit Karvinou v první lize. To je náš jednoznačný cíl," ujišťuje Wágner.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Karviné Tomáš Wágner.

Pochvaluje si, jak aktuálně předposlední tým tabulky ožil pod koučem Strakou.

„Šli jsme výhře naproti vlastním výkonem. Sparta má samozřejmě dobré jméno, ale tohle jsou zápasy, kdy můžeme ukázat, že jsme dobří fotbalisté. Ne jen ‚nějaká' Karviná," zdůrazňuje kapitán.

Reklama

Související témata: