Hlavní obsah

Chomutov - Č. Budějovice 6:4Koblasa řídil hattrickem vítězné loučení sestupujícího Chomutova

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Koblasa 1 : 0
20. Bradley 1 : 1
28. Chlán 2 : 1
29. Kovář 3 : 1
37. Doktor 3 : 2
38. Koblasa 4 : 2
43. Koblasa 5 : 2
51. Gilbert 5 : 3
56. Přikryl 5 : 4
59. Stránský 6 : 4
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Chomutova se rozloučili před vlastními fanoušky s neúspěšnou sezonou vítězně, poté co zdolali v závěrečném 12. kole baráže o účast v extralize České Budějovice 6:4. Hattrickem k výhře nad vítězem první ligy, který také v boji o nejvyšší soutěži neuspěl, pomohl útočník Petr Koblasa. Duel sledovala nejnižší návštěva letošní baráže 1363 diváků.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Trenér hokejového Chomutova Vladimír Růžička při posledním barážovém utkání na lavičce nechyběl.

Článek

Na lavičce Chomutova nechyběl kouč Vladimír Růžička starší, který s týmem neodcestoval v neděli do Kladna a Piráty tam vedl jako hlavní trenér asistent Jan Šťastný.

V úvodu neproměnil šanci domácích Stránský, na druhé straně sice dostal ve čtvrté minutě Jakub Doktor puk do branky, ale kvůli ataku gólmana Pavláta gól neplatil. Hostujícímu Kváčovi pomohla ve 14. minutě po Ouřadově pokusu tyč.

O dvě minuty později při vyloučení Jakuba Doktora už otevřel po Humlově přihrávce z pozice mezi kruhu skóre Koblasa. Motoru se podařilo odpovědět rovněž v početní výhodě. Při trestu Stránského proměnil přihrávku Martina Janduse Bradley.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Trenér Budějovic Václav Prospal na střídačce.

Hosté ve druhém dějství nejdříve nevyužili 114 sekund trvající přesilovku pěti proti třem a ve 28. minutě po povedené individuální akci našel Klhůfek Chlána, který vrátil Pirátům vedení. Za 62 sekund si najel před branku na přihrávku Stránského obránce Kovář a zvýšil na 3:1.

V 37. minutě dostal Motor zpět na kontakt Jakub Doktor, který vyzrál na Pavláta zpoza branky a zasunul puk u levé tyče. Za 62 sekund ale proměnil v přečíslení Klhůfkovu přihrávku Koblasa a Piráti opět vedli o dva góly.

Po Klhůfkově vyhraném vhazování dovršil ve 43. minutě Koblasa hattrick. Jihočeši se ale nevzdali. Prosadil se Gilbert a v přesilové hře pěti proti třem Přikryl přiblížil Motor znovu jen na rozdíl jednoho gólu. Přesně minutu před koncem ale pojistil výhru při power play do prázdné branky Stránský.

12. kolo baráže o hokejovou extraligu:
Piráti Chomutov - ČEZ Motor České Budějovice 6:4 (1:1, 3:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 15. Koblasa (Huml, Duda), 28. Chlán (Klhůfek), 29. L. Kovář (J. Stránský, Chlouba), 38. Koblasa (Klhůfek), 43. Koblasa (Klhůfek), 59. J. Stránský (Huml) - 20. Bradley (M. Jandus, Z. Doležal), 37. J. Doktor, 51. Gilbert (M. Novák, P. Novák), 56. R. Přikryl (M. Jandus, M. Novák). Rozhodčí: Hradil, Jeřábek - D. Klouček, Gerát. Vyloučení: 9:6, navíc Štich (Chomutov) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 1363.
Chomutov: Pavlát - Knot, L. Kovář, D. Zeman, Štich, Blaha, Trefný, Seeman - J. Stránský, Huml, Tomica - Chlán, Klhůfek, Koblasa - Duda, Šťovíček, A. Dlouhý - Ouřada, Chlouba, Chrpa. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
České Budějovice: Kváča - Babka, Vydarený, V. Prospal ml., M. Jandus, V. Doktor, Kachyňa - M. Heřman, R. Přikryl, M. Čermák - J. Doktor, Gilbert, M. Novák - Z. Doležal, Bradley, M. Beránek - P. Novák, Dančišin, Šimánek. Trenéři: V. Prospal st., Totter a S. Hrubec.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín