Hlavní obsah

Slovensko - Česko 0:2Češi už s Voráčkem a Gudasem v sestavě vyhráli nad Slováky i v odvetě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Zaťovič 0 : 1
18. Tomášek 0 : 2
Záznam online reportáže

Nitra
Aktualizováno

Čeští hokejisté vyhráli i odvetu na slovenském ledě, tentokrát v Nitře 2:0 a prošli celou Euro Hockey Challenge bez porážky, což pro ně znamená celkový triumf v sérii šesti přípravných utkání před mistrovstvím světa. Patrik Bartošák se dočkal premiérový nuly v reprezentačním dresu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český trenér Miloš Říha se vrátil v Nitře na střídačku národníko týmu.

Článek

Národní tým, už i s pobledlým trenérem Říhou na střídačce, nasadil v odvetě do hry všechny přítomné trumfy z NHL včetně tandemu z Philadelphie Gudas, Voráček. Poprvé v přípravě na šampionát nastoupil také plzeňský centr Kovář, jehož bratra Jakuba v brance tentokrát nahradil Bartošák.

Také svatyni soupeře hájil gólman z české extraligy, brněnský Čiliak. Inkasoval ale hned po 174 vteřinách, při druhém střídání elitního útoku se ujala prudká rána hvězdy Komety Martina Zaťoviče. „Psali jsme si už před zápasem. Maličké hecování tam mezi námi bylo a já sliboval, že mu dám gól. Zkusil jsem tedy vystřelit skrytě přes beka a vyšlo to perfektně," líčil pro ČT autor vítězné branky.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Čeští hokejisté se radují z gólu.

Zaťovič si liboval, jak si užil souhru s Kovářem a Voráčkem, který dostal podle očekávání na dres kapitánské céčko. Národní tým měl navrch bruslařsky a předváděl lépe organizovanou hru v obranném i útočném projevu. „Široké kluziště je pro mne ještě trochu nezvyk, ale snažil jsem se hlavně o jednoduchost. Dařilo se nám puk z prostoru před vlastní brankou dostávat v klidu a rychle do bezpečí," těšilo obránce Radko Gudase.

Utkání se od začátku odvíjelo v české režii, do slibné šance se dostal Červený, další přišly v přesilovce. Zvýšení náskoku ale přinesla až v 18. minutě Tomáškova dorážka puku ze vzduchu po vyražené střele Koláře. Vzápětí při Hanzlově vyloučení zahrozil Sukel, ale jinak se domácí zmohli za celou první třetinu pouze na šest střel.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Richard Pánik ze Slovenska a český útočník Rudolf Červený.

Naopak čeští reprezentanti svou aktivitou i rychlým přechodem středního pásma přiměli Čiliaka během úvodní dvacetiminutovky čelit dvojnásobnému počtu ran a hlavně dvakrát dostali puk do sítě soupeře. I když Slováci ve druhé polovině utkání zlepšili pohyb a přidali na důrazu, chyběla jim šikovnost a přesnost v zakončení.

Národní tým tak bezpečně kontroloval své vedení a bylo znát, že se soustředí zejména na udržení pořádku v zadních řadách. Když byl tři minuty před koncem vyloučen T. Zohorna, domácí mužstvo risklo power play. Ani v šesti proti čtyřem ale nedokázalo překonat jistého Bartošáka v brance, jenž čisté konto ozdobil celkem 27 úspěšnými zákroky.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Čeští hokejisté slaví na Slovensku další výhru.

Teď mají čeští hráči do pondělního odpoledne prakticky poslední volno před odjezdem na mistrovství světa do Bratislavy. K závěrečnému testu, kterým budou Carlson Hockey Games, se sejdou 29. května v Brně. Tam se od čtvrtka utkají s Finy, Švédy a Rusy.

Euro Hockey Challenge v Nitře:
Slovensko - Česko 0:2 (0:2, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Zaťovič (Krejčík), 18. Tomášek (Kolář). Rozhodčí: Stano, Müllner - Šefčík, Gegáň (všichni SR). Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 3600 (vyprodáno).
Slovensko: Čiliak - Čajkovský, Sekera, Ďaloga, Fehérváry, Grman, Rosandič, Štajnoch, Koch - Pánik, Sukeľ, Buček - Studenič, Kytnár, Nagy - Lantoši, Zigo, Lunter - Svitana, Buc, Bondra. Trenéři: Craig Ramsay, Michal Handzuš a Róbert Petrovický.
Česko: Bartošák - Gudas, Krejčík, Sklenička, Moravčík, Zámorský, Jeřábek, Kundrátek, Kolář - Voráček, Jan Kovář, Zaťovič - H. Zohorna, Chytil, Tomášek - Řepík, R. Hanzl, D. Kubalík - Rousek, T. Zohorna, Červený. Trenéři: Miloš Říha st., Robert Reichel a Karel Mlejnek.
Ostatní výsledky Euro Hockey Challenge:
Lörenskog: Norsko - Dánsko 4:3 v prodl. (3:0, 0:0, 0:3 - 1:0)
Branky: 13. Reichenberg, 14. Lesund, 19. Martinsen, 61. Olsen - 43. Madsen, 46. Blichfeld, 55. J. Jensen.
Ženeva: Švýcarsko - Francie 3:4 v prodl. (0:1, 2:0, 1:2 - 0:1)
Branky: 30. Hofmann, 35. Bertaggia, 45. Hischier - 11. a 49. Fleury, 53. Chakiachvili, 61. Bertrand
Deggendorf: Německo - Rakousko 5:1 (0:0, 2:1, 3:0)
Branky: 31., 48. a 57. L. Draisaitl, 27. Pföderl, 51. Bergmann - 24. Haudum.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články