Hlavní obsah

Sparta mě nekontaktovala, tvrdil Jílek, že námluvy s letenským klubem ještě nezačaly

Radek MalinaSport.czPrávo

Dost možná už jen dvě poslední utkání čekají fotbalového trenéra Václava Jílka na lavičce olomoucké Sigmy. Hanáci totiž v sobotu v posledním kole základní části tuzemské nejvyšší soutěže prohráli na Slavii, do skupiny bojující o titul se neprotlačili a čeká je pouze bitva o Evropské poháry, v níž mohou v případě nezdaru končit už po dvojzápase se Zlínem. Dvaačtyřicetiletý kouč Hanáků je podle všech indicií velkým adeptem na post hlavního trenéra ve Spartě Praha, která ve čtvrtek vyhodila kvůli neuspokojivým výsledkům Zdeňka Ščasného.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sigmy Olomouc Václav Jílek během utkání na Slavii.

Článek

„Zatím vše vnímám jen jako mediální zájem Sparty. A pokud se moje jméno spojuje s takovým klubem, je to potěšující," prohlásil Jílek v sobotu večer s úsměvem.

V Olomouci, která je jeho první štací na nejvyšší scéně, působí od roku 2015. Se Sigmou zažil nejprve sestup do druhé ligy, ovšem hned první pokus o návrat mezi elitu Hanáci pod Jílkovou taktovkou zvládli. V minulé sezoně vybojovali čtvrté místo v nejvyšší soutěži a hráli předkolo Evropské ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Olomouce slaví gól Jakuba Yunise na Slavii.

„Všechno jsou skutečně zatím jen spekulace. Sparta mě totiž zatím nekontaktovala, tudíž nemá smysl odpovídat na otázky, jak bych se rozhodoval," krčil rameny Jílek.

Ve Spartě už působil v roli asistenta Vítězslava Lavičky. Tehdy šlo o mimořádně úspěšné období, protože Letenští získali v sezoně 2013-14 mistrovský titul i domácí pohár, navíc přidali triumf i v Superpoháru. „Tehdy jsem však byl v pozici, která je absolutně nesrovnatelná s nároky na prvního trenéra," odmítal jakékoliv srovnání Jílek.

Nároky zná

„Pochopitelně znám fungování klubu i nároky kladené na hlavního trenéra a tudíž bych se mohl trošku snadněji orientovat, ale to je tak všechno," usmál se Jílek, který v průběhu týdne prodloužil kontrakt se Sigmou o dva roky.

„V případě skutečného zájmu Sparty by šlo o otázku domluvy. Navíc možný přesun má vždy dvě strany mince. Šlo by o určité nastavení mantinelů, aby spolupráce z obou stran dávala smysl. Ale jak znovu zdůrazňuji, Sparta mě zatím nekontaktovala," pronesl Jílek.

Reklama