Hlavní obsah

O'Neal pomohl nejlepším výkonem sezóny k výhře Miami

Hvězdný basketbalista Miami Shaquille O'Neal předvedl ve středečním utkání NBA svůj nejlepší střelecký výkon sezóny a pomohl obhájcům titulu k vítězství 92:83 ve Washingtonu. Obrovitý pivot zaznamenal týden před 35. narozeninami 23 bodů a přispěl svému týmu k důležité výhře v boji o postup do play-off.

Článek

Den po setkání s americkým prezidentem Georgem Bushem předváděl podle agentur O'Neal basketbal jako za starých časů. Koše střílel všemi možnými způsoby z různých pozic a ve třináctiminutovém úseku ve třetí čtvrtině zaznamenal sérii 12 bodů svého týmu.

"Neřekl bych, že mám na tisíc procent zpátky svou výbušnost, ale už se tomu blížím," řekl novinářům O'Neal, jenž musel v této sezoně vynechat 39 zápasů kvůli poranění kolena.

Při absenci zraněných Dwyanea Wadea, Carona Butlera či Antawna Jamisona jsou výkony O'Neala pro tým Heat klíčové. Obhájci titulu zdaleka nemají jistou účast ve vyřazovacích bojích, v tabulce Východní konference jim nyní patří sedmé místo. "Hodně lidí si myslí, že už na to (O'Neal) nemá. Proto ho brání jeden na jednoho. Dělají tak velkou chybu," poznamenal na adresu svého pivota trenér Pat Riley.

Philadelphia se postarala o překvapení

O velké překvapení se postarala Philadelphia, která překazila na poslední chvíli rekordní zápis Phoenixu. Suns se mohli stát prvním týmem v historii ligy, jenž v sezoně vyhrál všechna utkání na palubovce týmů z jiné konference, ale se slabými 76ers prohráli 94:99. "Nechtěli jsme, aby ten rekord udělali proti nám," uvedl Andre Iguodala, nejlepší střelec Philadelphie s 24 body.

Vítězství Denveru nad Orlandem 111:101 režírovalo produktivní duo Allen Iverson, Carmelo Anthony, jež nastřílelo více než polovinu bodů svého týmu. "Můj kotník ještě není úplně v pořádku, ale zlepšuje se to každým zápasem," uvedl ke svým zdravotním problémům Iverson, který zaznamenal 34 bodů a sedm asistencí.

Výsledky:
Philadelphia - Phoenix 99:94, Washington - Miami 83:92, Boston - New York 102:94, Memphis - Utah 88:104, LA Clippers - Seattle 96:91, Chicago - Golden State 113:83, Houston - Toronto 90:106, Denver - Orlando 111:101, Sacramento - Charlotte 135:120, New Orleans - Atlanta 107:100.

Reklama