Hlavní obsah

Jablonečtí byli z plzeňského K.O. v šoku. Je tragédie takhle prohrát, smutnil střelec Doležal

Plzeň

Dost možná ještě teď fotbalisté Jablonce nechápou, že si z Plzně neodvezli ani bod. Přitom v nedělním úvodním duelu skupiny o titul vedli brzy gólem Doležala, Viktorii přehrávali, vytvářeli si jednu šanci za druhou. Doosan Arenu však opouštěli v šoku. Ze závěru, v němž domácí dvěma brankami zápas otočili.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Eduard Sobol z Jablonce a Jan Kopic z Plzně.

Článek

„Je to pro nás hodně hořké, nezasloužili jsme si prohrát. Bohužel jsme neuhlídali dva centry," povzdechl si trenér Petr Rada. Jeho tým hned v úvodu zlomil nepříznivou pětizápasovou venkovní sérii, v níž nevstřelil gól. Jenže dalších několik šancí zahodil. Dílem zbrklosti, dílem vynikajícího brankáře Hrušky.

„Nepamatuju si, že bychom si v Plzni vytvořili tolik šancí. Bohužel jsme je nedali, po zásluze jsme byli potrestaní. Je to pro nás tragédie, prohráli jsme si zápas sami," litoval útočník Martin Doležal, autor vedoucího gólu.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost Jablonce z gólu v Plzni. Na body branka ovšem nestačila.

Klidně mohl přidat další, ztroskotal však na výborném Hruškovi. „Nejvíc si vyčítám tu, kdy jsem šel sám ze strany. Je také velká škoda, že jsme si nechali dát ke konci dvě branky. To ale nemění nic na tom, že jsme hráli dobře," uvedl Doležal.

„Koncovka nás trápí. Takový tým by z tolika šancí alespoň dvě měl proměnit. Většinou to tak bývá, že pak přijde trest. Takhle před koncem mrzí dvojnásob," smutnil Rada. „Je to škoda, protože kluci předvedli velmi kvalitní výkon," dodal jablonecký kouč.

Severočeši ztrácejí na třetí Spartu devět bodů, s vysokou pravděpodobností ji nedoženou. Ve hře je už jen 12 bodů. „Stát se může všechno. Kdybychom v Plzni uhráli aspoň bod, šance by byla větší," povzdechl si Doležal.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice