Hlavní obsah

Nejezdím nejlépe, přiznává čtyřnásobný světový šampion ve formuli 1

Praha

I když mu v průběžném pořadí světového šampionátu formule 1 patří průběžně třetí příčka, nemůže být se svými výkony rozhodně spokojený. Na výsledky z předsezonních testů během závodů zatím rozhodně nenavázal. Sebastian Vettel přiznává, že v současnosti nejezdí nejlépe.

Foto: Profimedia.cz

Sebastian Vettel.

Článek

„Potřebujeme větší rychlost, to je jednoduché,“ prohlásil Sebastian Vettel na webu motorosport.com. „Musíme být rychlejší. Zdá se, že je pro nás složitější dostat auto do správného provozního okna, zatímco pro ostatní je to trochu jednodušší,“ domníval se jezdec Ferrari.

„Mám pocit, že nejezdím nejlépe,“ přiznal německý závodník dál. „Je to proto, že auto nefunguje, jak bych chtěl. Nereaguje, jak bych chtěl. Myslím, že se chová nepřirozeně,“ vysvětloval Vettel, který v průběžném pořadí šampionátu ztrácí na vedoucího Vallteriho Bottase z Mercedesu pětatřicet bodů.

Zatímco čtyřnásobný světový šampion s monopostem není zcela spokojený, jeho týmový kolega Charles Leclerc z něj má lepší pocity. „Nejsem z vozu zklamaný. Možná potřebujeme trochu zapracovat na našem závodním tempu. Během kvalifikace je to dobré, v závodě ale mívám trochu problémy s vyvážením,“ vyprávěl talentovaný mladík.

„Jsou to ale malé potíže, jsem si jistý, že když na nich zapracujeme, vyřešíme je,“ dodal jednadvacetiletý závodník, který je za své výkony ve Ferrari zatím hodně chválen. Ocenil ho třeba i Lewis Hamilton, který v něm vidí budoucího kandidáta na titul. To na Vettela se valí kritika ze všech stran.

Reklama